Overslaan en naar de inhoud gaan

Kortstondig noodweer: geen treinen door blikseminslag

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 19:57

Het kortstondige noodweer dat woensdag over Limburg trok, heeft voor het treinverkeer tussen Venlo en Boxmeer voor problemen gezorgd.

De bliksem sloeg rond 18:30 uur in. Arriva zette bussen in voor de gestrande reizigers. De treinen konden tegen 21:30 uur weer rijden.

Geen Jeugdvierdaagse
Vanwege het onvoorspelbare weer voelde de organisatie van de Jeugdvierdaagse in Helden zich genoodzaakt om het evenement af te blazen. De eerste training van VVV-Venlo werd tijdelijk stilgelegd, omdat het behoorlijk plensde.

Stormschade
Voor de brandweer lijkt het tot nu toe een relatief rustige avond te zijn. De brandweerlieden moesten in de regio Roermond en Venlo in actie komen. Er werd stormschade gemeld op de Reewoude in Herkenbosch. In Roermond was er op de Heinsbergerweg en de Wilhelminalaan schade door het weer. De brandweer werd verder opgeroepen om naar de Wittendijkweg in Venlo te gaan. In het zuiden van de provincie moest de brandweer alleen uitrukken voor stormschade op de Pastoor Petersstraat in Buchten.

Lees ook: Code geel: opnieuw onweer en harde windstoten verwacht

Code geel
Het KNMI kondigde woensdag code geel af voor onweer en harde windstoten. Het weersinstituut adviseerde om uit de buurt te blijven van open vlaktes en niet onder bomen te schuilen. Eerder deze maand werd er code oranje afgekondigd door het KNMI.

Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen