Overslaan en naar de inhoud gaan

Kortstondig noodweer: geen treinen door blikseminslag

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 19:57

Het kortstondige noodweer dat woensdag over Limburg trok, heeft voor het treinverkeer tussen Venlo en Boxmeer voor problemen gezorgd.

De bliksem sloeg rond 18:30 uur in. Arriva zette bussen in voor de gestrande reizigers. De treinen konden tegen 21:30 uur weer rijden.

Geen Jeugdvierdaagse
Vanwege het onvoorspelbare weer voelde de organisatie van de Jeugdvierdaagse in Helden zich genoodzaakt om het evenement af te blazen. De eerste training van VVV-Venlo werd tijdelijk stilgelegd, omdat het behoorlijk plensde.

Stormschade
Voor de brandweer lijkt het tot nu toe een relatief rustige avond te zijn. De brandweerlieden moesten in de regio Roermond en Venlo in actie komen. Er werd stormschade gemeld op de Reewoude in Herkenbosch. In Roermond was er op de Heinsbergerweg en de Wilhelminalaan schade door het weer. De brandweer werd verder opgeroepen om naar de Wittendijkweg in Venlo te gaan. In het zuiden van de provincie moest de brandweer alleen uitrukken voor stormschade op de Pastoor Petersstraat in Buchten.

Lees ook: Code geel: opnieuw onweer en harde windstoten verwacht

Code geel
Het KNMI kondigde woensdag code geel af voor onweer en harde windstoten. Het weersinstituut adviseerde om uit de buurt te blijven van open vlaktes en niet onder bomen te schuilen. Eerder deze maand werd er code oranje afgekondigd door het KNMI.

Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen