Overslaan en naar de inhoud gaan

Kortstondig noodweer: geen treinen door blikseminslag

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 19:57

Het kortstondige noodweer dat woensdag over Limburg trok, heeft voor het treinverkeer tussen Venlo en Boxmeer voor problemen gezorgd.

De bliksem sloeg rond 18:30 uur in. Arriva zette bussen in voor de gestrande reizigers. De treinen konden tegen 21:30 uur weer rijden.

Geen Jeugdvierdaagse
Vanwege het onvoorspelbare weer voelde de organisatie van de Jeugdvierdaagse in Helden zich genoodzaakt om het evenement af te blazen. De eerste training van VVV-Venlo werd tijdelijk stilgelegd, omdat het behoorlijk plensde.

Stormschade
Voor de brandweer lijkt het tot nu toe een relatief rustige avond te zijn. De brandweerlieden moesten in de regio Roermond en Venlo in actie komen. Er werd stormschade gemeld op de Reewoude in Herkenbosch. In Roermond was er op de Heinsbergerweg en de Wilhelminalaan schade door het weer. De brandweer werd verder opgeroepen om naar de Wittendijkweg in Venlo te gaan. In het zuiden van de provincie moest de brandweer alleen uitrukken voor stormschade op de Pastoor Petersstraat in Buchten.

Lees ook: Code geel: opnieuw onweer en harde windstoten verwacht

Code geel
Het KNMI kondigde woensdag code geel af voor onweer en harde windstoten. Het weersinstituut adviseerde om uit de buurt te blijven van open vlaktes en niet onder bomen te schuilen. Eerder deze maand werd er code oranje afgekondigd door het KNMI.

Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen