Overslaan en naar de inhoud gaan

Kortstondig noodweer: geen treinen door blikseminslag

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 19:57

Het kortstondige noodweer dat woensdag over Limburg trok, heeft voor het treinverkeer tussen Venlo en Boxmeer voor problemen gezorgd.

De bliksem sloeg rond 18:30 uur in. Arriva zette bussen in voor de gestrande reizigers. De treinen konden tegen 21:30 uur weer rijden.

Geen Jeugdvierdaagse
Vanwege het onvoorspelbare weer voelde de organisatie van de Jeugdvierdaagse in Helden zich genoodzaakt om het evenement af te blazen. De eerste training van VVV-Venlo werd tijdelijk stilgelegd, omdat het behoorlijk plensde.

Stormschade
Voor de brandweer lijkt het tot nu toe een relatief rustige avond te zijn. De brandweerlieden moesten in de regio Roermond en Venlo in actie komen. Er werd stormschade gemeld op de Reewoude in Herkenbosch. In Roermond was er op de Heinsbergerweg en de Wilhelminalaan schade door het weer. De brandweer werd verder opgeroepen om naar de Wittendijkweg in Venlo te gaan. In het zuiden van de provincie moest de brandweer alleen uitrukken voor stormschade op de Pastoor Petersstraat in Buchten.

Lees ook: Code geel: opnieuw onweer en harde windstoten verwacht

Code geel
Het KNMI kondigde woensdag code geel af voor onweer en harde windstoten. Het weersinstituut adviseerde om uit de buurt te blijven van open vlaktes en niet onder bomen te schuilen. Eerder deze maand werd er code oranje afgekondigd door het KNMI.

Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen