Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kortstondig noodweer: geen treinen door blikseminslag

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 19:57

Het kortstondige noodweer dat woensdag over Limburg trok, heeft voor het treinverkeer tussen Venlo en Boxmeer voor problemen gezorgd.

De bliksem sloeg rond 18:30 uur in. Arriva zette bussen in voor de gestrande reizigers. De treinen konden tegen 21:30 uur weer rijden.

Geen Jeugdvierdaagse
Vanwege het onvoorspelbare weer voelde de organisatie van de Jeugdvierdaagse in Helden zich genoodzaakt om het evenement af te blazen. De eerste training van VVV-Venlo werd tijdelijk stilgelegd, omdat het behoorlijk plensde.

Stormschade
Voor de brandweer lijkt het tot nu toe een relatief rustige avond te zijn. De brandweerlieden moesten in de regio Roermond en Venlo in actie komen. Er werd stormschade gemeld op de Reewoude in Herkenbosch. In Roermond was er op de Heinsbergerweg en de Wilhelminalaan schade door het weer. De brandweer werd verder opgeroepen om naar de Wittendijkweg in Venlo te gaan. In het zuiden van de provincie moest de brandweer alleen uitrukken voor stormschade op de Pastoor Petersstraat in Buchten.

Lees ook: Code geel: opnieuw onweer en harde windstoten verwacht

Code geel
Het KNMI kondigde woensdag code geel af voor onweer en harde windstoten. Het weersinstituut adviseerde om uit de buurt te blijven van open vlaktes en niet onder bomen te schuilen. Eerder deze maand werd er code oranje afgekondigd door het KNMI.

Lees hier de uitgebreide weersverwachting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen