Overslaan en naar de inhoud gaan

Korting op celstraf voor auto- en machinedief

Geplaatst opvrijdag 27 januari 2017 - 22:27

Maurice van K., die vanuit Sint Odiliënberg naar het Duitse Hückelhoven is verhuisd, ontloopt in Nederland twee jaar celstraf omdat de rechtszaak tegen hem bijna negen jaar heeft geduurd.

Hij moet toch nog vier jaar zitten voor het stelen van dure auto’s en kostbare machines. Dat heeft de het gerechtshof Den Bosch vrijdag bepaald.

Diefstal
De man stal tussen augustus 2007 en mei 2008 in Midden-Limburg en de Belgische en Duitse
grensstreek dure auto’s, graafmachines, shovels en wielladers. In totaal zou hij veertien keer zijn slag hebben geslagen.

Al in 2011 veroordeeld
De rechtbank Roermond legde hem daarvoor eind 2011 zes jaar celstraf op. Van K. ging tegen het vonnis in hoger beroep. Het gerechtshof in Den Bosch gaf in zijn arrest vanwege de lange duur van de strafzaak twee jaar strafkorting. "Het hof doet de uitspraak meer dan vijf jaren na de datum waarop hoger beroep is ingesteld, terwijl er onvoldoende omstandigheden zijn die dit lange tijdsverloop rechtvaardigen", aldus de uitspraak.

Ga direct naar de gevangenis
Maurice van K. had zich vrijdagochtend verplicht moeten melden bij de uitspraak. Hij ging vanuit het gerechtsgebouw rechtstreeks naar de gevangenis.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse verdachten grootschalige autodiefstallen vrij
Opnieuw 15 jaar geëist voor bijlmoord Wim Vostermans
Geweldpleger Penders blijft raadslid CDA Echt-Susteren
OM eist jaar cel in beroep dodelijke aanrijding Meijel
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen