Overslaan en naar de inhoud gaan

Kortere aanrijtijden door nieuwe ambulancepost Weert

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 18:03

In Weert is vrijdag de nieuwe ambulancepost officieel geopend. Door de betere ligging kunnen ambulances sneller ter plaatse zijn in de regio.

De nieuwe ambulancepost ligt op de hoek van de Ringbaan-Noord en Saturnus. In het gebouw is ruimte voor vier ambulances van AmbulanceZorg Limburg-Noord.

Kostbare tijd
De afgelopen jaren zat de ambulancepost gehuisvest aan de Celsiusstraat in Weert. Toen gingen er geregeld kostbare secondes verloren, doordat ambulances 's nachts moesten wachten voor de slagbomen op het bedrijventerrein.

Groen licht
In de omgeving van de nieuwe ambulancepost zijn verschillende aanpassingen gedaan om de aanrijtijden zo kort mogelijk te maken. Zo zijn de verkeerslichten op de naastgelegen kruising zodanig ingesteld dat ambulances groen licht krijgen zodra ze naar een spoedmelding moeten.

De ambulancepost werd vrijdag officieel geopend, maar is inmiddels al zo'n twee maanden in gebruik. In deze periode is al gebleken dat de aanrijtijden door de gunstige ligging korter zijn geworden.

Duurzaam gebouwd
Het nieuwe gebouw heeft bovendien een duurzaam karakter; voor de bouw is met name gebruik gemaakt van duurzaam verantwoorde materialen. Bovendien is het gebouw CO2 neutraal, door het gebruik van zonne-energie. Er zijn 126 zonnepanelen op het dak verwerkt.

Zondag gratis naar Groove Garden Festival in Sittard? Schrijf je in voor Limburgs nieuws en maak kans op twee kaarten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen