Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kortere aanrijtijden door nieuwe ambulancepost Weert

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 18:03

In Weert is vrijdag de nieuwe ambulancepost officieel geopend. Door de betere ligging kunnen ambulances sneller ter plaatse zijn in de regio.

De nieuwe ambulancepost ligt op de hoek van de Ringbaan-Noord en Saturnus. In het gebouw is ruimte voor vier ambulances van AmbulanceZorg Limburg-Noord.

Kostbare tijd
De afgelopen jaren zat de ambulancepost gehuisvest aan de Celsiusstraat in Weert. Toen gingen er geregeld kostbare secondes verloren, doordat ambulances 's nachts moesten wachten voor de slagbomen op het bedrijventerrein.

Groen licht
In de omgeving van de nieuwe ambulancepost zijn verschillende aanpassingen gedaan om de aanrijtijden zo kort mogelijk te maken. Zo zijn de verkeerslichten op de naastgelegen kruising zodanig ingesteld dat ambulances groen licht krijgen zodra ze naar een spoedmelding moeten.

De ambulancepost werd vrijdag officieel geopend, maar is inmiddels al zo'n twee maanden in gebruik. In deze periode is al gebleken dat de aanrijtijden door de gunstige ligging korter zijn geworden.

Duurzaam gebouwd
Het nieuwe gebouw heeft bovendien een duurzaam karakter; voor de bouw is met name gebruik gemaakt van duurzaam verantwoorde materialen. Bovendien is het gebouw CO2 neutraal, door het gebruik van zonne-energie. Er zijn 126 zonnepanelen op het dak verwerkt.

Zondag gratis naar Groove Garden Festival in Sittard? Schrijf je in voor Limburgs nieuws en maak kans op twee kaarten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen