Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kortere aanrijtijden door nieuwe ambulancepost Weert

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 18:03

In Weert is vrijdag de nieuwe ambulancepost officieel geopend. Door de betere ligging kunnen ambulances sneller ter plaatse zijn in de regio.

De nieuwe ambulancepost ligt op de hoek van de Ringbaan-Noord en Saturnus. In het gebouw is ruimte voor vier ambulances van AmbulanceZorg Limburg-Noord.

Kostbare tijd
De afgelopen jaren zat de ambulancepost gehuisvest aan de Celsiusstraat in Weert. Toen gingen er geregeld kostbare secondes verloren, doordat ambulances 's nachts moesten wachten voor de slagbomen op het bedrijventerrein.

Groen licht
In de omgeving van de nieuwe ambulancepost zijn verschillende aanpassingen gedaan om de aanrijtijden zo kort mogelijk te maken. Zo zijn de verkeerslichten op de naastgelegen kruising zodanig ingesteld dat ambulances groen licht krijgen zodra ze naar een spoedmelding moeten.

De ambulancepost werd vrijdag officieel geopend, maar is inmiddels al zo'n twee maanden in gebruik. In deze periode is al gebleken dat de aanrijtijden door de gunstige ligging korter zijn geworden.

Duurzaam gebouwd
Het nieuwe gebouw heeft bovendien een duurzaam karakter; voor de bouw is met name gebruik gemaakt van duurzaam verantwoorde materialen. Bovendien is het gebouw CO2 neutraal, door het gebruik van zonne-energie. Er zijn 126 zonnepanelen op het dak verwerkt.

Zondag gratis naar Groove Garden Festival in Sittard? Schrijf je in voor Limburgs nieuws en maak kans op twee kaarten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen