Overslaan en naar de inhoud gaan

Korte online documentaire over IRA-aanslag in Roermond

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 10:45

De eerste aflevering van het geschiedenisprogramma Andere Tijden Short staat in het teken van de IRA-aanslag in Roermond in 1990.

Andere Tijden Short is een Youtubevariant van het televisieprogramma Andere Tijden van de VPRO en de NTR.

Vergismoord
In de korte online documentaire gaan de makers terug naar de gebeurtenis op de Markt in Roermond waar destijds twee onschuldige Australische toeristen zijn vermoord. De politie opende een klopjacht op de daders van deze, naar wat later blijkt, vergismoord. Achter de aanslag zit het gewelddadige Iers Republikeins Leger, oftwel de IRA.

The Spectacular
Vanaf 2 januari 2022 zendt de VPRO de internationale dramaserie The Spectacular uit, met de Maastrichtse Hadewych Minis in de hoofdrol. Deze productie gaat over de reeks dodelijke IRA-aanslagen die het zuiden van Nederland eind van de jaren tachtig, begin jaren negentig van de twintigste eeuw teisterde.

Lees ook: Hoofdrol Hadewych Minis in serie over IRA-aanslagen Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen