Overslaan en naar de inhoud gaan

Korte Limburgse kinderfilm in San Diego in wereldpremière

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2015 - 10:45

De korte kinderfilm All There Is van de Limburgse regisseur Jeroen Mourmans gaat tijdens het San Diego International Kids' Film Festival in wereldpremière.

De kinderfilm is geselecteerd uit meer dan 1000 inzendingen van over de gehele wereld.

Prijzen
Alle There Is draait mee in de korte film competitie en maakt kans op diverse prijzen, waaronder die voor beste korte film in de leeftijdscategorie 6-14 jaar.

All There Is
De korte film (7 minuten) vertelt het verhaal over een vader en zijn dochtertje in een post-apocalyptische wereld. Het voedsel raakt op en de vader wordt steeds wanhopiger, terwijl zijn dochtertje alles probeert om hem ondanks alles op te vrolijken. Wanneer ze bij het eten van de laatste restjes voedsel een melktand verliest, komt ze op een idee: met hulp van de tanden-fee kan ze haar vader misschien in laten zien dat niks onmogelijk is.

De film kwam tot stand met steun van de provincie Limburg, Brand Cultuurfonds en Cinesud. Regisseur en scenarist Jeroen Mourmans maakte eerder de korte film Verkapt (2013).

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Film Movie
Filmstichting in Heerlen richt 'Gouden Gids' op
Euregionale Filmdagen rond Limburgse film in Heerlen
Film Movie
Limburgse filmmakers organiseren reizend filmfestival
Vijf Cinesud-films in première in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen