Overslaan en naar de inhoud gaan

Korte Limburgse film Wall #4 in de race voor Gouden Kalf

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 10:42

De korte film Wall #4 van de van oorsprong Maastrichtse regisseur Lucas Camps dingt mee naar een Gouden Kalf.

De Gouden Kalveren zijn de prijzen voor de beste films, van het Nederlands Film Festival (NFF). Wall #4 neemt het in de categorie Korte Film op tegen veertien andere titels.

Limburgse productie
De acht minuten durende film is opgenomen in het monumentale Heerlense Royal Theater en het Landbouwbelang in Maastricht. De film is volledig gefinancierd uit Limburgse middelen, met bijdragen van de Provincie Limburg, filmhub Cinesud, de Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof en het Brand Cultuurfonds Limburg. Ook de cast bestaat voor een groot deel uit Limburgers, onder wie de uit Heerlen afkomstige acteur Bert Hana.

Plot
In Wall #4 is een tot op het bot teleurgesteld publiek te zien dat zich ergert aan de clich├ęs in de film waar het naar zit te kijken. Tot het gegrepen wordt door een onverwachte plot-twist.

Lees ook: Documaker uit Echt dingt mee naar Gouden Kalf

Here We Move Here We Groove
Wall #4 is niet de enige Limburgse film die in de race is voor een Gouden Kalf. De film Here We Move Here We Groove van de uit Echt afkomstige regisseur Sergej Kreso is genomineerd in de categorie Lange Documentaire.

De winnaars worden op 1 oktober bekendgemaakt, tijdens het Gouden Kalveren Gala.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen