Overslaan en naar de inhoud gaan

Kort geding twee grenspomphouders tegen de Staat

Geplaatst opwoensdag 3 december 2014 - 16:50

Twee pomphouders uit de grensstreek spannen een kort geding aan tegen de Staat. Het gaat om een ondernemer uit Kelpen-Oler en een uit het Gelderse Aalten.

Ze zeggen ernstig te lijden onder de gevolgen van de accijnsverhoging die begin dit jaar van kracht werd. De twee ondernemers worden gesteund door de stichting Accijnsclaim Pomphouders. Deze brancheclub wil een oordeel van de rechter over 'de onrechtmatigheid van de accijnsverhoging'.

20 januari
Bovendien eist de pomphoudersbranche een schadevergoeding van de Staat. De zaak dient op 20 januari bij de rechtbank in Den Haag.

De verhoging van de accijns op diesel en lpg is omstreden. Volgens pomphouders en werkgevers gaan mensen massaal over de grens tanken en daar ook hun boodschappen doen. Dat leidt tot faillissementen onder pomphouders.

De pomphoudersbranche zegt dat de accijnsverhoging niet heeft geleid tot meer inkomsten voor de schatkist, zoals de overheid voor ogen had. De Bovag kwam in augustus met cijfers waaruit bleek dat in de eerste zes maanden van dit jaar is 200 miljoen liter diesel minder verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Wiebes
Volgens taatssecretaris Wiebes van Financiën klopten die cijfers niet en vloeide er juist meer geld naar de schatkist.

Mochten de twee pomphouders succesvol zijn met hun juridische stap, dan zullen collega's hun voorbeeld volgen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pomphouders verliezen kort geding tegen staat
Pomphouders blij met accijnsverhoging in België
Pomphouders grensstreek bij rechter tegenover Staat
Grensovergang België
Toch apart kamerdebat over grenseffecten
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen