Overslaan en naar de inhoud gaan

Korotaev: 'Snap dat Roda ook toekomst zonder mij bekijkt'

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 14:33

Roda-investeerder Aleksei Korotaev snapt dat de leiding van Roda JC niet op hem wacht.

"Ze moeten vooruit. Ik neem hen dat niet kwalijk. Ze kunnen niet hun hele leven op 'Aleksei Korotaev' wachten", zegt de Zwitserse Rus in een exclusief gesprek met L1.

Toekomst
Vorige week maakte Stichting Samen Roda JC bekend dat ze zich ook op een toekomst zonder Korotaev voorbereiden. De stichting bestaat uit ondernemers die de voetbalclub ondersteunen. Toch zegt de zakenman dat hij nog steeds hoopt om meer aandelen van Roda JC te kunnen overnemen. De geldschieter heeft op dit moment 20 procent van de aandelen in handen.

Lees ook: Roda JC bereidt zich voor op toekomst met en zonder Korotaev

Onzeker
De 32-jarige Korotaev kan echter niet beloven wanneer hij meer aandelen gaat kopen. Door verschillende rechtszaken mag hij Dubai niet verlaten en is het voor hem niet mogelijk extra geld te investeren in de club. Roda wil in januari beginnen met het maken van een sluitende begroting voor het nieuwe seizoen, maar dat zal dan zonder het geld van Korotaev zijn. Pas op het moment dat alle juridische procedures waarin hij verwikkeld is voorbij zijn, kan er meer duidelijkheid komen. "Ik weet niet wanneer het afgelopen is. Ik wil zo veel mogelijk betrokken blijven bij Roda", zegt Korotaev. "Ik heb de club nog steeds in mijn hart en tel de dagen af totdat ik weer naar de club kan komen."

Screening KNVB
Mocht Korotaev meer aandelen willen overnemen, dan moet hij de KNVB inzage geven in zijn financiële zaken. "Ik moet in Zeist gescreend en goedgekeurd worden door de KNVB", zegt de zakenman. "We werken eraan. Maakt niet uit wat ze vragen, ik laat het zien. Ik weet alleen niet wanneer. Dat heeft te maken met mijn situatie hier".

Fans op bezoek
Vijf fans van Roda JC zijn deze week op bezoek bij de investeerder in Dubai. De fans van het Platform Roda JC bezochten Korotaev in Dubai en werden hartelijk ontvangen in een exclusief hotel. De fans brachten sjaals, een Roda-jas en een T-shirt mee voor Korotaev. Woordvoerder Bjorn Jegers heeft een paar keer per week contact via de app met Korotaev en is blij de aandeelhouder te kunnen bezoeken. "Het is een heel warm welkom." De fans hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat Korotaev uiteindelijk de aandelen van Frits Schrouff gaat overnemen. "Het wachten is heel vervelend, want daardoor ontstaat er twijfel bij mensen. Maar wij kennen hem persoonlijk. Korotaev is een open, warm mens en hij heeft al geïnvesteerd in de club. Dat kan ik geen luchtkasteel noemen."

Het interview met Aleksei Korotaev en het bezoek van het Roda-platform is vanavond te zien in L1mburg Centraal op L1 TV.

De fans van Roda JC op bezoek bij Aleksei Korotaev in Dubai
Foto: L1/Kim Langeslag
Video: L1

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen