Overslaan en naar de inhoud gaan

Korotaev: 'Snap dat Roda ook toekomst zonder mij bekijkt'

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 14:33

Roda-investeerder Aleksei Korotaev snapt dat de leiding van Roda JC niet op hem wacht.

"Ze moeten vooruit. Ik neem hen dat niet kwalijk. Ze kunnen niet hun hele leven op 'Aleksei Korotaev' wachten", zegt de Zwitserse Rus in een exclusief gesprek met L1.

Toekomst
Vorige week maakte Stichting Samen Roda JC bekend dat ze zich ook op een toekomst zonder Korotaev voorbereiden. De stichting bestaat uit ondernemers die de voetbalclub ondersteunen. Toch zegt de zakenman dat hij nog steeds hoopt om meer aandelen van Roda JC te kunnen overnemen. De geldschieter heeft op dit moment 20 procent van de aandelen in handen.

Lees ook: Roda JC bereidt zich voor op toekomst met en zonder Korotaev

Onzeker
De 32-jarige Korotaev kan echter niet beloven wanneer hij meer aandelen gaat kopen. Door verschillende rechtszaken mag hij Dubai niet verlaten en is het voor hem niet mogelijk extra geld te investeren in de club. Roda wil in januari beginnen met het maken van een sluitende begroting voor het nieuwe seizoen, maar dat zal dan zonder het geld van Korotaev zijn. Pas op het moment dat alle juridische procedures waarin hij verwikkeld is voorbij zijn, kan er meer duidelijkheid komen. "Ik weet niet wanneer het afgelopen is. Ik wil zo veel mogelijk betrokken blijven bij Roda", zegt Korotaev. "Ik heb de club nog steeds in mijn hart en tel de dagen af totdat ik weer naar de club kan komen."

Screening KNVB
Mocht Korotaev meer aandelen willen overnemen, dan moet hij de KNVB inzage geven in zijn financiële zaken. "Ik moet in Zeist gescreend en goedgekeurd worden door de KNVB", zegt de zakenman. "We werken eraan. Maakt niet uit wat ze vragen, ik laat het zien. Ik weet alleen niet wanneer. Dat heeft te maken met mijn situatie hier".

Fans op bezoek
Vijf fans van Roda JC zijn deze week op bezoek bij de investeerder in Dubai. De fans van het Platform Roda JC bezochten Korotaev in Dubai en werden hartelijk ontvangen in een exclusief hotel. De fans brachten sjaals, een Roda-jas en een T-shirt mee voor Korotaev. Woordvoerder Bjorn Jegers heeft een paar keer per week contact via de app met Korotaev en is blij de aandeelhouder te kunnen bezoeken. "Het is een heel warm welkom." De fans hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat Korotaev uiteindelijk de aandelen van Frits Schrouff gaat overnemen. "Het wachten is heel vervelend, want daardoor ontstaat er twijfel bij mensen. Maar wij kennen hem persoonlijk. Korotaev is een open, warm mens en hij heeft al geïnvesteerd in de club. Dat kan ik geen luchtkasteel noemen."

Het interview met Aleksei Korotaev en het bezoek van het Roda-platform is vanavond te zien in L1mburg Centraal op L1 TV.

De fans van Roda JC op bezoek bij Aleksei Korotaev in Dubai
Foto: L1/Kim Langeslag
Video: L1

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen