Overslaan en naar de inhoud gaan

Korfbalsters Swift Velden naar finale Topcompetitie

Geplaatst opdinsdag 14 maart 2017 - 22:05

De korfbalsters van Swift hebben de finale bereikt van de Topcompetitie. De vrouwen uit Velden versloegen in een bomvolle sporthal De Vilgaard DDW met 14-12.

Swift verloor de eerste wedstrijd van de 'best of three' tegen DDW in Reusel, maar won zondag en was ook in de beslissende wedstrijd het sterkst. Velden kwam al snel op voorsprong tegen het team uit Hooge Mierde en speelde een sterke eerste helft, die met 9-6 werd afgesloten.

Spannend
Na rust kwam Swift met 11-7 voor, maar de Brabantse vrouwen wisten tot 11-10 terug te komen. Daarna scoorde Swift weer, maar zag DDW op gelijke hoogte komen. Door Anouk Bergsma kwamen de Veldense vrouwen enkele minuten voor tijd opnieuw op voorsprong en werd DDW gedwongen risico te nemen. 11 seconden voor het einde maakte Celine Bergmans een einde aan een spannende wedstrijd.

Komende zaterdag moet Swift het in de eindstrijd in Eindhoven opnemen tegen de Korfrakkers uit Erp. Bij winst is de ploeg van scheidend trainer Jan Kooiman landskampioen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Swift Velden wint korfbaltopper
Korfbaldames Swift uit Velden winnen derby
Swift geen koploper na nederlaag
Spes veel te sterk voor De Peelkorf
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen