koor, repeteren, buiten, buitenlucht, zingen (stock)

Advies voor zangkoren: repeteren in buitenlucht kan weer

Het was niet helemaal duidelijk afgelopen dagen maar het dringende advies van de Rijksoverheid om voorlopig niet samen te zingen, geldt vanaf zaterdag niet meer voor koorrepetities in de buitenlucht.

Koor, koren, zang, zingen, microfoon
Limburgse koren willen buiten zingen

Meerdere koordirigenten, onder wie de Limburger Dion Ritten, hebben met een brief aan minister Ingrid Van Engelshoven aandacht gevraagd voor de koren.

trombone stockfoto (27 mei 2020)
Nog geen groen licht voor koren en blaasorkesten

Koren en blaasorkesten mogen toch nog niet gaan repeteren met maximaal 30 personen.

Koor, koren, zang, zingen, microfoon
Dirigenten: 'We mogen zingen, maar het is nog te gevaarlijk'

"Officieel mogen we op 1 juni zingen, maar we vinden het nog te gevaarlijk", zeggen Dion Ritten en Veron Jongstra, allebei koordirigenten in Limburg. "Het moet echt bewezen worden dat je geen gevaar loopt, anders nemen we het risico niet."

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten