Overslaan en naar de inhoud gaan

Koraal Media uit Landgraaf wint twee Special Media Awards

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 20:00

De cliënten van Koraal Media hebben twee prijzen in de wacht gesleept bij de Special Media Awards: de award 'beste radio station' voor Radio Koraal en 'beste online serie' voor 'Kevin zoekt werk'.

De Special Media Awards worden ieder jaar georganiseerd om de medewerkers van mediabedrijven voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking in het zonnetje te zetten. Bij het bedrijf in Landgraaf worden dagelijks voor én door alle cliënten van Koraal allerlei tv-programma's, radio-uitzendingen en online series gemaakt.

Kroon op het werk
Een aantal jaar geleden richtte Mark Hellenbrand Koraal media bij zorginstelling Koraal op. Hij zag dat het werken met media een positief effect had op zijn cliënten. "Ik zeg liever niet cliënten, maar collega's. Wij behandelen iedereen hier bij Koraal Media zoals men dat ook doet bij andere mediabedrijven. Wij zien dat onze medewerkers een enorme ontwikkeling doormaken als zij met televisie, radio of internet bezig zijn. Het is ook een enorme boost voor hun zelfvertrouwen. Dat we nu met twee prijzen onderscheiden worden, is een kroon op het werk en dat maakt mij extra trots", zegt Hellenbrand.

Video: L1

Beste radiostation
Radio Koraal is één van de twee winnaars uit Landgraaf. Het beste radiostation van Nederland wordt door veel medewerkers gezien als een fijne plek waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen en waar ze zichzelf kunnen zijn. "Eén van onze medewerkers was voorheen nogal stil en praatte nauwelijks, totdat hij in aanraking kwam met het medium radio. Hij zette zijn koptelefoon op en begon ineens uit het niets met andere presentatoren mee te praten en zong gezellig mee met de muziek van Radio Koraal. Dan zie je wat voor een geweldig effect het heeft op onze medewerkers" zegt Hellenbrand.

Beroemd worden
Bij Koraal Media zijn ze van alle markten thuis op het gebied van media. Toch heeft iedereen dezelfde droom. "Ik wil graag beroemd worden", zegt de 29-jarige Gino Sterk. "Ik vind het fantastisch dat wij deze prijs hebben gekregen. Ik hoop dat we nu met Radio Koraal nog meer luisteraars trekken dan we al deden."

De technicus van Radio Koraal hoopt zich de komende jaren vooral te ontwikkelen. "Ik zou het geweldig vinden als ik de komende jaren nog meer stappen kan maken bij Radio Koraal. En wie weet, mag ik dan later bij een groot radiostation gaan werken in Nederland", zegt de 25-jarige Romario Roza.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen