Overslaan en naar de inhoud gaan

Koraal Media uit Landgraaf wint twee Special Media Awards

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 20:00

De cliënten van Koraal Media hebben twee prijzen in de wacht gesleept bij de Special Media Awards: de award 'beste radio station' voor Radio Koraal en 'beste online serie' voor 'Kevin zoekt werk'.

De Special Media Awards worden ieder jaar georganiseerd om de medewerkers van mediabedrijven voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking in het zonnetje te zetten. Bij het bedrijf in Landgraaf worden dagelijks voor én door alle cliënten van Koraal allerlei tv-programma's, radio-uitzendingen en online series gemaakt.

Kroon op het werk
Een aantal jaar geleden richtte Mark Hellenbrand Koraal media bij zorginstelling Koraal op. Hij zag dat het werken met media een positief effect had op zijn cliënten. "Ik zeg liever niet cliënten, maar collega's. Wij behandelen iedereen hier bij Koraal Media zoals men dat ook doet bij andere mediabedrijven. Wij zien dat onze medewerkers een enorme ontwikkeling doormaken als zij met televisie, radio of internet bezig zijn. Het is ook een enorme boost voor hun zelfvertrouwen. Dat we nu met twee prijzen onderscheiden worden, is een kroon op het werk en dat maakt mij extra trots", zegt Hellenbrand.

Video: L1

Beste radiostation
Radio Koraal is één van de twee winnaars uit Landgraaf. Het beste radiostation van Nederland wordt door veel medewerkers gezien als een fijne plek waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen en waar ze zichzelf kunnen zijn. "Eén van onze medewerkers was voorheen nogal stil en praatte nauwelijks, totdat hij in aanraking kwam met het medium radio. Hij zette zijn koptelefoon op en begon ineens uit het niets met andere presentatoren mee te praten en zong gezellig mee met de muziek van Radio Koraal. Dan zie je wat voor een geweldig effect het heeft op onze medewerkers" zegt Hellenbrand.

Beroemd worden
Bij Koraal Media zijn ze van alle markten thuis op het gebied van media. Toch heeft iedereen dezelfde droom. "Ik wil graag beroemd worden", zegt de 29-jarige Gino Sterk. "Ik vind het fantastisch dat wij deze prijs hebben gekregen. Ik hoop dat we nu met Radio Koraal nog meer luisteraars trekken dan we al deden."

De technicus van Radio Koraal hoopt zich de komende jaren vooral te ontwikkelen. "Ik zou het geweldig vinden als ik de komende jaren nog meer stappen kan maken bij Radio Koraal. En wie weet, mag ik dan later bij een groot radiostation gaan werken in Nederland", zegt de 25-jarige Romario Roza.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen