Overslaan en naar de inhoud gaan

Koraal Media uit Landgraaf wint twee Special Media Awards

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 20:00

De cliënten van Koraal Media hebben twee prijzen in de wacht gesleept bij de Special Media Awards: de award 'beste radio station' voor Radio Koraal en 'beste online serie' voor 'Kevin zoekt werk'.

De Special Media Awards worden ieder jaar georganiseerd om de medewerkers van mediabedrijven voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking in het zonnetje te zetten. Bij het bedrijf in Landgraaf worden dagelijks voor én door alle cliënten van Koraal allerlei tv-programma's, radio-uitzendingen en online series gemaakt.

Kroon op het werk
Een aantal jaar geleden richtte Mark Hellenbrand Koraal media bij zorginstelling Koraal op. Hij zag dat het werken met media een positief effect had op zijn cliënten. "Ik zeg liever niet cliënten, maar collega's. Wij behandelen iedereen hier bij Koraal Media zoals men dat ook doet bij andere mediabedrijven. Wij zien dat onze medewerkers een enorme ontwikkeling doormaken als zij met televisie, radio of internet bezig zijn. Het is ook een enorme boost voor hun zelfvertrouwen. Dat we nu met twee prijzen onderscheiden worden, is een kroon op het werk en dat maakt mij extra trots", zegt Hellenbrand.

Video: L1

Beste radiostation
Radio Koraal is één van de twee winnaars uit Landgraaf. Het beste radiostation van Nederland wordt door veel medewerkers gezien als een fijne plek waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen en waar ze zichzelf kunnen zijn. "Eén van onze medewerkers was voorheen nogal stil en praatte nauwelijks, totdat hij in aanraking kwam met het medium radio. Hij zette zijn koptelefoon op en begon ineens uit het niets met andere presentatoren mee te praten en zong gezellig mee met de muziek van Radio Koraal. Dan zie je wat voor een geweldig effect het heeft op onze medewerkers" zegt Hellenbrand.

Beroemd worden
Bij Koraal Media zijn ze van alle markten thuis op het gebied van media. Toch heeft iedereen dezelfde droom. "Ik wil graag beroemd worden", zegt de 29-jarige Gino Sterk. "Ik vind het fantastisch dat wij deze prijs hebben gekregen. Ik hoop dat we nu met Radio Koraal nog meer luisteraars trekken dan we al deden."

De technicus van Radio Koraal hoopt zich de komende jaren vooral te ontwikkelen. "Ik zou het geweldig vinden als ik de komende jaren nog meer stappen kan maken bij Radio Koraal. En wie weet, mag ik dan later bij een groot radiostation gaan werken in Nederland", zegt de 25-jarige Romario Roza.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen