Uitspraak rechtbank, rechter

Forse straffen geëist voor prostitueren Limburgse vrouw

Een 21-jarige man uit Enschede en een 25-jarige vrouw uit Hengelo hoorden vrijdag voor de rechtbank in Almelo gevangenisstraffen van respectievelijk vier en drie jaar tegen zich eisen voor mensenhandel.

Mensenhandel misbruik prostitutie stock
'Meisjes worden soms binnen 24 uur geronseld'

De manier waarop meisjes geronseld worden voor de prostitutie is de laatste jaren veranderd. Door corona is het zelfs in een stroomversnelling geraakt. "Het gaat veel sneller en heftiger."

Mensenhandel misbruik prostitutie stock
Slachtoffer Sara kan normaal verder na seksuele uitbuiting

Deze week is de week tegen mensenhandel. Het is ook de week dat Sara, ex slachtoffer van seksuele en criminele uitbuiting, vol vertrouwen verhuist naar een eigen plek in een begeleid wonen project.

Recruiters in de zorg rukken op

Recruiters kennen we vooral uit de zakelijke dienstverlening. Maar ook in de zorg worden steeds meer recruiters aangesteld om personeel te werven.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten