Overslaan en naar de inhoud gaan

Kopstukken Albanees drugsnetwerk mogelijk op vrije voeten

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 6:00

De kans is reëel dat de kopstukken van een Albanees drugsnetwerk op vrije voeten komen. Deze verdachten wachten al geruime tijd op ontwikkeling in hun zaak, maar die blijft uit. Dat opent mogelijk hun celdeur.

Dat blijkt uit informatie die in handen is van L1.

Lees ook: ABC in Albanees drugsdossier: wie is wie?

Geen dossier
De zes hoofdverdachten in het voornamelijk Geleense dossier zitten alweer negen maanden in voorarrest. Justitie zou een einddossier naar alle betrokkenen sturen, maar dat is voor zover bekend nog niet gebeurd. Ook de rechter ontving nog geen exemplaar.

Vrije voeten
Dat betekent dat de zaak vertraging oploopt. De rechter vraagt zich daarom af of de verdachten al die tijd in voorarrest moeten blijven zitten, en zo niet; onder welke voorwaarden ze naar buiten mogen. Daarover wordt vrijdagmorgen gesproken tijdens een pro forma-zitting.

Drugspanden betaald
Deze zaak draait om een Albanees drugsnetwerk, dat met name hennepplantages runde in Geleen. Er zitten ook twee Belgische Marokkanen vast, die met hun Geleense bedrijf Europrofex betrokken zouden zijn bij de drugspraktijken. Het bedrijf betaalde bijvoorbeeld alle vaste lasten van tientallen drugspanden, waarin de Albanese plantages stonden.

Lees ook: 20 verdachten Albanees drugsnetwerk nog op vrije voeten

Kleiner aandeel
Justitie gaf in een eerder stadium aan dat er 33 namen op het verdachtenlijstje stonden. Toen waren er nog twintig verdachten vogelvrij. Inmiddels is daar een deel van opgepakt, maar is besloten hen niet aan de 'grote' zaak te koppelen. Justitie lijkt hun aandeel kleiner in te schatten dan dat van de mannen die al maanden vastzitten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen