Overslaan en naar de inhoud gaan

Kopstukken Albanees drugsnetwerk mogelijk op vrije voeten

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 6:00

De kans is reëel dat de kopstukken van een Albanees drugsnetwerk op vrije voeten komen. Deze verdachten wachten al geruime tijd op ontwikkeling in hun zaak, maar die blijft uit. Dat opent mogelijk hun celdeur.

Dat blijkt uit informatie die in handen is van L1.

Lees ook: ABC in Albanees drugsdossier: wie is wie?

Geen dossier
De zes hoofdverdachten in het voornamelijk Geleense dossier zitten alweer negen maanden in voorarrest. Justitie zou een einddossier naar alle betrokkenen sturen, maar dat is voor zover bekend nog niet gebeurd. Ook de rechter ontving nog geen exemplaar.

Vrije voeten
Dat betekent dat de zaak vertraging oploopt. De rechter vraagt zich daarom af of de verdachten al die tijd in voorarrest moeten blijven zitten, en zo niet; onder welke voorwaarden ze naar buiten mogen. Daarover wordt vrijdagmorgen gesproken tijdens een pro forma-zitting.

Drugspanden betaald
Deze zaak draait om een Albanees drugsnetwerk, dat met name hennepplantages runde in Geleen. Er zitten ook twee Belgische Marokkanen vast, die met hun Geleense bedrijf Europrofex betrokken zouden zijn bij de drugspraktijken. Het bedrijf betaalde bijvoorbeeld alle vaste lasten van tientallen drugspanden, waarin de Albanese plantages stonden.

Lees ook: 20 verdachten Albanees drugsnetwerk nog op vrije voeten

Kleiner aandeel
Justitie gaf in een eerder stadium aan dat er 33 namen op het verdachtenlijstje stonden. Toen waren er nog twintig verdachten vogelvrij. Inmiddels is daar een deel van opgepakt, maar is besloten hen niet aan de 'grote' zaak te koppelen. Justitie lijkt hun aandeel kleiner in te schatten dan dat van de mannen die al maanden vastzitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen