Overslaan en naar de inhoud gaan

Kopstuk uit Parkstadbende opnieuw gearresteerd

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 7:04

De 22-jarige Soufiane K. is deze week gearresteerd, voor in ieder geval diefstal of een poging daartoe. Dat gebeurde in de rechtbank van Maastricht, waar hij als verdachte aanwezig was in de zaak van de Parkstadbende.

Justitie bevestigt de nieuwe arrestatie. Een woordvoerder zegt inhoudelijk niets te kunnen zeggen over deze zaak tegen Soufiane. "Alleen dat het niet om de zaak gaat waarvoor hij maandag voor de rechter stond."

Geen communicatie
De arrestatie van de twintiger zorgde kortstondig voor commotie in de rechtbank. Het is nog niet duidelijk waarvoor de Heerlenaar exact is aangehouden. Aanwezigen hoorden enkel hoe de politie sprak over 'diefstal'. Soufiane zit vast in beperkingen, wat betekent dat hij niet kan en mag communiceren met de buitenwereld. Alleen zijn advocaat heeft momenteel toegang. "Maar ik kan niet reageren op deze zaak, vanwege die beperkingen", zegt raadsman Arthur Vonken.

Sporen wegwerken
Doorgaans worden deze beperkingen niet opgelegd voor het stelen van een appel en is er sprake van iets zwaardere feiten. Deze maatregel moet voorkomen dat een verdachte bijvoorbeeld contact opneemt met vrienden en familie om sporen weg te poetsen of getuigen te beïnvloeden. Ook wordt op deze manier voorkomen dat er andere verdachten worden gewaarschuwd.

Kopstuk in Parkstadbende
Maandag stond Soufiane dus al voor de rechter. Justitie eiste een celstraf voor zijn rol in de Parkstadbende; hij zou één van de kopstukken zijn. De Heerlenaar wordt onder meer verdacht van diefstal in vereniging, wapen- en drugsbezit. Woensdag moest zijn advocaat opnieuw naar de rechtbank namens zijn cliënt; dit keer om te toetsen of de reden voor de nieuwe arrestatie rechtsgeldig is. Dat vond de rechter het geval. Hij heeft het voorarrest van Soufiane met twee weken verlengd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen