Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kopstuk uit Parkstadbende opnieuw gearresteerd

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 7:04

De 22-jarige Soufiane K. is deze week gearresteerd, voor in ieder geval diefstal of een poging daartoe. Dat gebeurde in de rechtbank van Maastricht, waar hij als verdachte aanwezig was in de zaak van de Parkstadbende.

Justitie bevestigt de nieuwe arrestatie. Een woordvoerder zegt inhoudelijk niets te kunnen zeggen over deze zaak tegen Soufiane. "Alleen dat het niet om de zaak gaat waarvoor hij maandag voor de rechter stond."

Geen communicatie
De arrestatie van de twintiger zorgde kortstondig voor commotie in de rechtbank. Het is nog niet duidelijk waarvoor de Heerlenaar exact is aangehouden. Aanwezigen hoorden enkel hoe de politie sprak over 'diefstal'. Soufiane zit vast in beperkingen, wat betekent dat hij niet kan en mag communiceren met de buitenwereld. Alleen zijn advocaat heeft momenteel toegang. "Maar ik kan niet reageren op deze zaak, vanwege die beperkingen", zegt raadsman Arthur Vonken.

Sporen wegwerken
Doorgaans worden deze beperkingen niet opgelegd voor het stelen van een appel en is er sprake van iets zwaardere feiten. Deze maatregel moet voorkomen dat een verdachte bijvoorbeeld contact opneemt met vrienden en familie om sporen weg te poetsen of getuigen te beïnvloeden. Ook wordt op deze manier voorkomen dat er andere verdachten worden gewaarschuwd.

Kopstuk in Parkstadbende
Maandag stond Soufiane dus al voor de rechter. Justitie eiste een celstraf voor zijn rol in de Parkstadbende; hij zou één van de kopstukken zijn. De Heerlenaar wordt onder meer verdacht van diefstal in vereniging, wapen- en drugsbezit. Woensdag moest zijn advocaat opnieuw naar de rechtbank namens zijn cliënt; dit keer om te toetsen of de reden voor de nieuwe arrestatie rechtsgeldig is. Dat vond de rechter het geval. Hij heeft het voorarrest van Soufiane met twee weken verlengd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen