Overslaan en naar de inhoud gaan

Kopstuk uit Parkstadbende opnieuw gearresteerd

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 7:04

De 22-jarige Soufiane K. is deze week gearresteerd, voor in ieder geval diefstal of een poging daartoe. Dat gebeurde in de rechtbank van Maastricht, waar hij als verdachte aanwezig was in de zaak van de Parkstadbende.

Justitie bevestigt de nieuwe arrestatie. Een woordvoerder zegt inhoudelijk niets te kunnen zeggen over deze zaak tegen Soufiane. "Alleen dat het niet om de zaak gaat waarvoor hij maandag voor de rechter stond."

Geen communicatie
De arrestatie van de twintiger zorgde kortstondig voor commotie in de rechtbank. Het is nog niet duidelijk waarvoor de Heerlenaar exact is aangehouden. Aanwezigen hoorden enkel hoe de politie sprak over 'diefstal'. Soufiane zit vast in beperkingen, wat betekent dat hij niet kan en mag communiceren met de buitenwereld. Alleen zijn advocaat heeft momenteel toegang. "Maar ik kan niet reageren op deze zaak, vanwege die beperkingen", zegt raadsman Arthur Vonken.

Sporen wegwerken
Doorgaans worden deze beperkingen niet opgelegd voor het stelen van een appel en is er sprake van iets zwaardere feiten. Deze maatregel moet voorkomen dat een verdachte bijvoorbeeld contact opneemt met vrienden en familie om sporen weg te poetsen of getuigen te beïnvloeden. Ook wordt op deze manier voorkomen dat er andere verdachten worden gewaarschuwd.

Kopstuk in Parkstadbende
Maandag stond Soufiane dus al voor de rechter. Justitie eiste een celstraf voor zijn rol in de Parkstadbende; hij zou één van de kopstukken zijn. De Heerlenaar wordt onder meer verdacht van diefstal in vereniging, wapen- en drugsbezit. Woensdag moest zijn advocaat opnieuw naar de rechtbank namens zijn cliënt; dit keer om te toetsen of de reden voor de nieuwe arrestatie rechtsgeldig is. Dat vond de rechter het geval. Hij heeft het voorarrest van Soufiane met twee weken verlengd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen