Overslaan en naar de inhoud gaan

Kopstuk Mocro-oorlog doelwit mislukte bevrijdingsactie

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 7:05

De man die woensdag op spectaculaire wijze bevrijd had moeten worden uit de gevangenis in Roermond is Benaouf A, een van de hoofdrolspelers in de Amsterdamse Mocro-oorlog.

Dat meldt de NOS.

Liquidatie
A. werd vorig jaar mei in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar. Hij zit achter de tralies vanwege het aansturen van een liquidatie op de Amsterdams-Marokkaanse crimineel Najeb Bouhbouh. Die werd in 2012 om het leven gebracht bij een hotel in Antwerpen. Hij zou zijn geliquideerd omdat er 225 kilo cocaïne was verdwenen in de haven van de Belgische stad.

Bouhbouh werd daar vermoedelijk verantwoordelijk voor gehouden. De drugs waren echter door de politie in beslag genomen, maar dat was toen nog niet duidelijk.

De doorzeefde auto in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt na de aanslag op A.
Foto: ANP

Mislukte moordaanslag
Benaouf A. was twee maanden later zelf doelwit van een mislukte moordaanslag in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Daarbij werd in een woonwijk geschoten met automatische wapens. Hij wist te ontkomen aan de kogelregen, twee anderen vonden de dood. Waarschijnlijk was opnieuw een ruzie om cocaïne de aanleiding voor de mislukte liquidatie. De Mocro-oorlog heeft volgens de NOS tot nu toe meer dan 20 mensen het leven gekost.

Dure huurwagens
Volgens Het Parool is A. iemand die telkens valse id-bewijzen gebruikte en zich verplaatste met verschillende (dure) huurauto's. Ook verbleef hij volgens die krant steeds in een andere woning en gebruikte hij elke maand vijf andere telefoons.

Helikopter
Handlangers van de in Roermond opgesloten A. wilden woensdag een helikopter gebruiken om hem te bevrijden. De politie kwam op tijd achter de plannen en wist de ontsnapping te verijdelen. Daarbij werd woensdagavond een verdachte in Roosteren doodgeschoten na een wilde achtervolging. Drie anderen werden opgepakt.

Lees ook: Politie verijdelde ontsnapping van topcrimineel Roermond

Advocaat Sander Janssen, die A. bijstond in zijn proces, zegt niet te weten of het om A. gaat. Hij wijst er wel op dat iemand op zich niet strafbaar is als anderen hem uit de gevangenis proberen te bevrijden.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen