Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kopstuk Mocro-oorlog doelwit mislukte bevrijdingsactie

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 7:05

De man die woensdag op spectaculaire wijze bevrijd had moeten worden uit de gevangenis in Roermond is Benaouf A, een van de hoofdrolspelers in de Amsterdamse Mocro-oorlog.

Dat meldt de NOS.

Liquidatie
A. werd vorig jaar mei in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar. Hij zit achter de tralies vanwege het aansturen van een liquidatie op de Amsterdams-Marokkaanse crimineel Najeb Bouhbouh. Die werd in 2012 om het leven gebracht bij een hotel in Antwerpen. Hij zou zijn geliquideerd omdat er 225 kilo cocaïne was verdwenen in de haven van de Belgische stad.

Bouhbouh werd daar vermoedelijk verantwoordelijk voor gehouden. De drugs waren echter door de politie in beslag genomen, maar dat was toen nog niet duidelijk.

De doorzeefde auto in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt na de aanslag op A.
Foto: ANP

Mislukte moordaanslag
Benaouf A. was twee maanden later zelf doelwit van een mislukte moordaanslag in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Daarbij werd in een woonwijk geschoten met automatische wapens. Hij wist te ontkomen aan de kogelregen, twee anderen vonden de dood. Waarschijnlijk was opnieuw een ruzie om cocaïne de aanleiding voor de mislukte liquidatie. De Mocro-oorlog heeft volgens de NOS tot nu toe meer dan 20 mensen het leven gekost.

Dure huurwagens
Volgens Het Parool is A. iemand die telkens valse id-bewijzen gebruikte en zich verplaatste met verschillende (dure) huurauto's. Ook verbleef hij volgens die krant steeds in een andere woning en gebruikte hij elke maand vijf andere telefoons.

Helikopter
Handlangers van de in Roermond opgesloten A. wilden woensdag een helikopter gebruiken om hem te bevrijden. De politie kwam op tijd achter de plannen en wist de ontsnapping te verijdelen. Daarbij werd woensdagavond een verdachte in Roosteren doodgeschoten na een wilde achtervolging. Drie anderen werden opgepakt.

Lees ook: Politie verijdelde ontsnapping van topcrimineel Roermond

Advocaat Sander Janssen, die A. bijstond in zijn proces, zegt niet te weten of het om A. gaat. Hij wijst er wel op dat iemand op zich niet strafbaar is als anderen hem uit de gevangenis proberen te bevrijden.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen