Overslaan en naar de inhoud gaan

Koppel uit Venlo gearresteerd in omvangrijk drugsonderzoek

Geplaatst opwoensdag 3 maart 2021 - 6:57

De politie heeft het Venlose koppel Basim A. (40) en Deborah K. (37) gearresteerd in een groot drugsonderzoek. In dat onderzoek is in november voor miljoenen euro's aan drugs gevonden bij het Zwart Water in Venlo.

Een woordvoerster van het Landelijk Parket bevestigt de aanhouding van het duo tegenover L1.

Lees ook: Voor miljoenen euro's aan harddrugs in bosgebied

Drugsbaron Dori
De spil in dossier Goudhaan, zoals het onderzoek is gedoopt, is de Venlose drugsbaron Dori X. (58). Hij is geen onbekende van politie en justitie in België, Duitsland en Nederland. De Limburger berekende dat Dori sinds 1992 in totaal 26 jaar gevangenisstraf kreeg opgelegd. Die straffen zat hij overigens niet allemaal uit. Op 9 november werd hij gearresteerd in het Goudhaan-onderzoek.

Chemische lucht
Die dag zijn er negen woningen en drie bedrijfspanden doorzocht en naast Dori zijn ook Djarvy G. (38) en Maiko M. (41) aangehouden. Zij zitten allen nog in voorarrest. Het onderzoek startte na meldingen over een chemische lucht rondom een woning in de Gebroeders Daalstraat in Venlo. Daar werd bij een doorzoeking 200 kilo grondstof voor synthetische drugs gevonden.

Ook de ruim 100 kilo methamfetamine die in het bosgebied bij het Zwart Water is gevonden, wordt aan Dori en consorten gelinkt. Volgens de opsporingsdiensten vertegenwoordigen de drugs een straatwaarde van 'miljoenen euro's'.

Lees ook: Drie aanhoudingen in groot onderzoek synthetische drugs

Drugs op vakantiepark
Met de recente arrestatie van Basim A. en Deborah K. komt het totale aantal verdachten op vijf. Het koppel wordt momenteel verdacht van productie van verdovende middelen. Er zijn grondstoffen voor drugsproductie gevonden in een huisje op vakantiepark De Roompot in Arcen, dat op naam van deze verdachten stond.

Geen link
"Het gaat om geringe hoeveelheden", zegt Misja Geeratz, advocaat van Basim. "Daarvoor zitten ze nu in voorlopige hechtenis." Justitie onderzoekt nog of er een link is tussen deze verdachten en drugsbaron Dori. "Concreet is er geen link", stelt Geeratz. Advocaat Erik Gorsselink, die Deborah bijstaat, wil vooralsnog niet op de zaak ingaan.

Woensdag komen Basim en Deborah voor de onderzoeksrechter. Die bepaalt of het koppel langer in voorarrest blijft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen