Overslaan en naar de inhoud gaan

Koppel uit Sittard veroordeeld voor brandstichtingen

Geplaatst opdonderdag 7 april 2016 - 6:57

De rechtbank in Roermond heeft Loes O. (37) uit Sittard en haar partner Evelien P. (44) veroordeeld voor meerdere brandstichtingen in de gemeente Sittard-Geleen.

Ook Giovanni O. (19), broer van Loes, is een straf opgelegd. In alle gevallen heeft de rechtbank rekening gehouden met de door verdachten en Openbaar Ministerie (OM) gevraagde hulp.

Vijftien branden
De drie hebben medio 2015 tot vijftien branden gesticht in Sittard, stelt de rechtbank. Dat gebeurde onder meer in vuilcontainers, mobiele toiletten, bij het noodgebouw van een school en in schaftketen.

Zwarte schaap
Loes O., die gebukt gaat onder persoonlijkheidsstoornissen, heeft een zwaar leven achter de rug. Ze kreeg grote problemen met haar familie, die haar lesbische relatie niet accepteert. "Ik ben altijd het zwarte schaap geweest", verklaarde O. twee weken geleden. Volgens de Sittardse begonnen de brandstichtingen nadat Evelien P. ten onrechte zou zijn beschuldigd van winkeldiefstal.

Hulp
De andere twee verdachten ondersteunen die verklaring. O. vernielde uit woede over de beschuldiging een detectiepoortje. Ze stelde voor de rechtbank klaar te zijn met haar leven en vroeg om hulp. Die krijgt ze. Loes O. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 360 dagen, waarvan 128 dagen voorwaardelijk. Ze wordt maximaal twee jaar opgenomen in een kliniek en daarna verder behandeld.

Evelien P. krijgt dezelfde celstraf. Zij moet zich melden bij een zorginstelling, P. kreeg daar eerdere begeleiding. Verder wordt 'gezien de emotionele toestand' dagbesteding geregeld.

Jeugdrecht
Giovanni valt onder het jeugdrecht. Hem is 210 dagen jeugddetentie opgelegd, waarvan 82 dagen voorwaardelijk. De broer van Loes O. moet een werkstraf van 100 uur verrichten en is een leerstraf van 40 uur opgelegd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen