Overslaan en naar de inhoud gaan

Koploper Lions wint, hekkensluiter BEVO verliest

Geplaatst opzaterdag 16 oktober 2021 - 22:06

Kembit-Lions heeft in Tongeren een zwaarbevochten overwinning behaald door met 26-29 te winnen. Herpertz BEVO HC kon wederom niet winnen. In Aalsmeer werd het 32-26 voor de thuisploeg.

Waar Lions de wedstrijd in de allerlaatste minuut in zijn voordeel wist te beslissen was de wedstrijd van BEVO met nog een kwartier te spelen al gelopen.

Lions
Na de overwinning afgelopen week op Achilles Bocholt, mocht Kembit-Lions deze week als koploper van de BENE-League op bezoek bij Handbal Tongeren. De ploeg uit Tongeren stond op de zesde plaats. Van een klassenverschil was er lange tijd geen sprake. Tot de stand van 9-11 ging het gelijk op. Na een gestopte strafbal van Lions-doelman Bram Kleikers konden de bezoekers uit Sittard het eerste gaatje slaan. Lions ging de rust in met een 11-15 voorsprong.

Bloedstollend slot
De voorsprong verdween bijna volledig na rust toen Tongeren terugkwam tot 16-17. Ondanks dat de Sittardenaren de marge weer naar vijf doelpunten wisten te brengen met nog tien minuten op de klok, bleven de stugge Tongenaren vechten voor hun kansen. Met agressief verdedigen hielden ze Lions af van verdere scores en met nog vier minuten te spelen kwam Tongeren helemaal terug in de wedstrijd bij 25-25.

Toch de winst
De paal voorkwam dat Lions zelfs op achterstand kwam, uit de counter kwam Lions weer op voorsprong. Een overtreding van João Ramos zorgde dat Lions met een ondertal de wedstrijd moest beëindigen. Dit had geen gevolgen, want Lions wist de wedstrijd te beslissen met twee doelpunten in de laatste minuut op 26-29.

BEVO
Herpertz BEVO HC wist lang stand te houden tegen de nummer vier van de BENE-League Green Park/Aalsmeer. De mannen van BEVO openden de wedstrijd sterk met een hoog scoringspercentage tot de 9-9. In de laatste minuten voor rust maakte Aalsmeer als eerste het verschil en liep het uit naar een 15-11 voorsprong bij rust.

Strijdend ten onder
In de tweede helft probeerden de mannen van Jo Smeets met man en macht de achterstand te verkleinen. De ploeg uit Panningen kwam tot op twee doelpunten verschil, maar net als zo vaak al dit seizoen werd het verschil in het laatste kwartier alleen maar groter in het nadeel van BEVO. De eindstand werd uiteindelijk 32-26 in het voordeel van Aalsmeer.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen