Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kopje noedelsoep aanleiding voor afpersing en mishandeling'

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 8:00

Een kopje noedelsoep lijkt aanleiding te zijn voor een gewelddadige afpersing in Munstergeleen. Het 22-jarige slachtoffer werd op 17 maart mishandeld door twee andere twintigers.

Verschillende bronnen vertellen over de bijzondere aanleiding voor het conflict. Justitie wil het noedelsoep-verhaal niet bevestigen.

Lees ook: Duo opgepakt voor gewelddadige afpersing

Onderlinge frustraties
Het slachtoffer en één van de verdachten zouden bij hetzelfde bedrijf werken. Op het werk had iemand een bakje noedelsoep in een gootsteen leeggegoten en dat zorgde voor onderlinge frustraties, zo vertellen bronnen aan L1.

Gevecht op parkeerplaats
Die frustraties liepen kennelijk zo hoog op dat de twee verdachten en het slachtoffer een afspraak maakten op een parkeerplaats aan de Botkuilweg in Munstergeleen. Op de door bomen omringde parkeerplaats ontstond een gevecht. Daarna zou het 22-jarige slachtoffer nog eens zijn mishandeld in een goudgele Peugeot, waarin de verdachten zich verplaatsten.

Man vrijgelaten
Het slachtoffer wist uiteindelijk te ontkomen en meldde zich bij de politie. Een maand later werden de verdachten, een 21-jarige man uit Munstergeleen en een 22-jarige man uit Sittard, gearresteerd. De Sittardenaar zit nog altijd vast. Zijn kompaan uit Munstergeleen is inmiddels vrijgelaten, bevestigt justitie. "Hij is nog wel verdachte in deze zaak", zegt een justitiewoordvoerster.

Advocaten Alper Cinar en Rick Engwegen, die de verdachten bijstaan, willen geen vragen over de zaak beantwoorden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen