Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kopje noedelsoep aanleiding voor afpersing en mishandeling'

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 8:00

Een kopje noedelsoep lijkt aanleiding te zijn voor een gewelddadige afpersing in Munstergeleen. Het 22-jarige slachtoffer werd op 17 maart mishandeld door twee andere twintigers.

Verschillende bronnen vertellen over de bijzondere aanleiding voor het conflict. Justitie wil het noedelsoep-verhaal niet bevestigen.

Lees ook: Duo opgepakt voor gewelddadige afpersing

Onderlinge frustraties
Het slachtoffer en één van de verdachten zouden bij hetzelfde bedrijf werken. Op het werk had iemand een bakje noedelsoep in een gootsteen leeggegoten en dat zorgde voor onderlinge frustraties, zo vertellen bronnen aan L1.

Gevecht op parkeerplaats
Die frustraties liepen kennelijk zo hoog op dat de twee verdachten en het slachtoffer een afspraak maakten op een parkeerplaats aan de Botkuilweg in Munstergeleen. Op de door bomen omringde parkeerplaats ontstond een gevecht. Daarna zou het 22-jarige slachtoffer nog eens zijn mishandeld in een goudgele Peugeot, waarin de verdachten zich verplaatsten.

Man vrijgelaten
Het slachtoffer wist uiteindelijk te ontkomen en meldde zich bij de politie. Een maand later werden de verdachten, een 21-jarige man uit Munstergeleen en een 22-jarige man uit Sittard, gearresteerd. De Sittardenaar zit nog altijd vast. Zijn kompaan uit Munstergeleen is inmiddels vrijgelaten, bevestigt justitie. "Hij is nog wel verdachte in deze zaak", zegt een justitiewoordvoerster.

Advocaten Alper Cinar en Rick Engwegen, die de verdachten bijstaan, willen geen vragen over de zaak beantwoorden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen