Overslaan en naar de inhoud gaan

Koperdieven aan de haal met bliksemafleider kerk Wolder

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 12:47

Koperdieven hebben in de nacht van zondag op maandag diverse regenpijpen en een bliksemafleider gestolen van de Petrus en Pauluskerk in Wolder, Maastricht.

Pastoor Jack Honings kwam maandagmorgen achter de diefstal: "De schade is aanzienlijk", geeft hij aan. "Er ontbreken in ieder geval stukken van vier regenpijpen, dakgoten en een deel van de bliksemafleider. Doordat er flink gesloopt is, is er veel schade aan het gebouw."

Gezien of gehoord
Ondanks dat de attributen vrijwel compleet verdwenen zijn, hebben getuigen zich nog niet gemeld. "De bliksemafleider is uit de muur getrokken. Dat moet toch iemand gehoord hebben, zou je zeggen." Honings gaat aangifte doen.

Het is niet de eerste keer dat de kerk in Wolder slachtoffer is van koperdiefstal. Een paar jaar geleden moest er ook al het nodige vervangen worden. "Veel kun je vervangen met kunststof", laat Honings weten, "maar een bliksemafleider moet koper blijven en door een gespecialiseerd bedrijf hersteld worden. Dat gaat veel geld kosten."

Vorige week werd ook de kerk in Borgharen al slachtoffer van koperdiefstal.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen