Overslaan en naar de inhoud gaan

Koperdieven aan de haal met bliksemafleider kerk Wolder

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 12:47

Koperdieven hebben in de nacht van zondag op maandag diverse regenpijpen en een bliksemafleider gestolen van de Petrus en Pauluskerk in Wolder, Maastricht.

Pastoor Jack Honings kwam maandagmorgen achter de diefstal: "De schade is aanzienlijk", geeft hij aan. "Er ontbreken in ieder geval stukken van vier regenpijpen, dakgoten en een deel van de bliksemafleider. Doordat er flink gesloopt is, is er veel schade aan het gebouw."

Gezien of gehoord
Ondanks dat de attributen vrijwel compleet verdwenen zijn, hebben getuigen zich nog niet gemeld. "De bliksemafleider is uit de muur getrokken. Dat moet toch iemand gehoord hebben, zou je zeggen." Honings gaat aangifte doen.

Het is niet de eerste keer dat de kerk in Wolder slachtoffer is van koperdiefstal. Een paar jaar geleden moest er ook al het nodige vervangen worden. "Veel kun je vervangen met kunststof", laat Honings weten, "maar een bliksemafleider moet koper blijven en door een gespecialiseerd bedrijf hersteld worden. Dat gaat veel geld kosten."

Vorige week werd ook de kerk in Borgharen al slachtoffer van koperdiefstal.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen