Overslaan en naar de inhoud gaan

Koperdieven aan de haal met bliksemafleider kerk Wolder

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 12:47

Koperdieven hebben in de nacht van zondag op maandag diverse regenpijpen en een bliksemafleider gestolen van de Petrus en Pauluskerk in Wolder, Maastricht.

Pastoor Jack Honings kwam maandagmorgen achter de diefstal: "De schade is aanzienlijk", geeft hij aan. "Er ontbreken in ieder geval stukken van vier regenpijpen, dakgoten en een deel van de bliksemafleider. Doordat er flink gesloopt is, is er veel schade aan het gebouw."

Gezien of gehoord
Ondanks dat de attributen vrijwel compleet verdwenen zijn, hebben getuigen zich nog niet gemeld. "De bliksemafleider is uit de muur getrokken. Dat moet toch iemand gehoord hebben, zou je zeggen." Honings gaat aangifte doen.

Het is niet de eerste keer dat de kerk in Wolder slachtoffer is van koperdiefstal. Een paar jaar geleden moest er ook al het nodige vervangen worden. "Veel kun je vervangen met kunststof", laat Honings weten, "maar een bliksemafleider moet koper blijven en door een gespecialiseerd bedrijf hersteld worden. Dat gaat veel geld kosten."

Vorige week werd ook de kerk in Borgharen al slachtoffer van koperdiefstal.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen