Overslaan en naar de inhoud gaan

Koperdieven aan de haal met bedrading Martinuskerk Geulle

Geplaatst opzondag 27 januari 2019 - 10:21

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag koperen bedrading gestolen van de Sint Martinuskerk in Geulle.

Dat maakt de politie zondagmorgen bekend.

Bliksemafleiders
De dieven sloegen op zes verschillende plekken toe. Daar namen ze koperdraden weg, met name uit bliksemafleiders. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen bij blikseminslag.

Schade
De kerk in Geulle is niet de eerste kerk in de omgeving die slachtoffer wordt van diefstal. Eind vorig jaar werd er ook al koper gestolen van kerken in de Maastrichtse wijken Borgharen en Wolder. Daar liep de schade in de duizenden euro's. Hoeveel de schade aan de Martinuskerk bedraagt, is niet bekend.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
L1 begint met een nieuw sportprogramma: AvondGasten Sport

Vanaf maandag 5 oktober ontvangt presentator Bas van Mulken wekelijks gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen