Overslaan en naar de inhoud gaan

Koperdiefstal spoor groeit

Geplaatst opwoensdag 31 oktober 2018 - 6:18

Het aantal gevallen van koperdiefstal op het spoor neemt na jaren van daling in 2018 weer met 10 procent toe. Afgelopen weekend was het in Roermond nog raak.

"Er lijken nieuwe professionele bendes actief te zijn", zegt beheerder ProRail tegen De Telegraaf.

150 gevallen
Het gaat volgens een woordvoerder om circa 150 gevallen dit jaar. "Afgelopen weekend was het raak bij Roermond. Er wordt ’s nachts zo een halve kilometer koperkabel uit de grond getrokken. De dieven weten wat ze moeten doen om niet geëlektrocuteerd te worden." De schade loopt in de miljoenen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen