Overslaan en naar de inhoud gaan

Koper discotheek The Apollo Helden zit weer in cel

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 19:31

De koper van discotheek The Apollo in Helden is onlangs opgepakt en zit in de cel.

Het gaat om John B., de man die verdachte is in een geruchtmakende moordzaak en veroordeeld is voor een hennepplantage. Hij is dinsdag opnieuw opgepakt, zeggen bronnen tegen L1. Het is nog onbekend waar hij nu voor vast zit.

Opdrachtgever
B. is verdachte in de zaak van de moord op de Russische Tanja Gurskaja in Venlo. De man zou volgens justitie in 2012 opdracht hebben gegeven voor een moordaanslag, waarbij Gurskaja omkwam. Hij werd door de rechtbank vrijgesproken, maar de zaak moet over.

Hennepplantage
Eerder werd B. ook veroordeeld voor een hennepplantage onder het zwembad bij zijn villa in Kessel-Eik. Na een jarenlange slepende rechtszaak werd hij in hoger beroep veroordeeld tot zes maanden cel. Daartegen is nog verweer aangetekend, de zaak wordt binnenkort nog een keer behandeld.

Sloopvergunning
B. wil de discotheek kopen en vervolgens slopen. Het is nog niet bekend of de gemeente dat toestaat. Eerder weigerde de gemeente een bouwplan voor een restaurant en sloot ook een tijdje zijn frituur in Helden. Dat gebeurde op basis van de wet Bibob, dat kan een gemeente doen als ze vreest voor criminele activiteiten.

Begrip in Helden
Discotheek The Apollo is een begrip in Helden en omgeving. De eigenaar zegt dat de verkoop mondeling is toegezegd en dat de zaak in maart volgend jaar sluit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

John B. met fors geldbedrag op zak in boeien geslagen
John B. opnieuw aangehouden voor moord op Tanja Gurskaja
Sloop van discotheek The Apollo in Helden afgekeurd
Discotheek The Apollo in Helden blijft en gaat verbouwen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen