Overslaan en naar de inhoud gaan

Koos Hendriks stapt uit skihalimperium SnowWorld

Geplaatst opdonderdag 21 september 2017 - 21:55

Koos Hendriks is niet langer de baas bij SnowWorld. De oprichter en bestuursvoorzitter heeft 40 procent van de aandelen verkocht aan Alychlo.

De Belgische investeringsmaatschappij heeft al een belang in SnowWorld van 24 procent en verwerft nu een meerderheidsbelang van 64 procent. Het zal ook een bod doen op de overige aandelen van SnowWorld.

Adviseur
Koos Hendriks heeft aangegeven in beginsel tot 1 maart 2018 beschikbaar te zijn om de functie van CEO te blijven vervullen, en daarna als adviseur.

SnowWorld heeft skihallen in Zoetermeer en Landgraaf.

Beurs
Hendriks bracht het bedrijf in 2013 naar de beurs. Hij wilde geld ophalen om skihallen te bouwen in Parijs en Barcelona. Die droom heeft hij niet kunnen verwezenlijken.

Attracties
Volgens Hendriks heeft de overname ook gevolgen voor de gebruikers van SnowWorld. De Belgische investeringsmaatschappij wil attracties toe gaan voegen aan de locaties van de skihal. Welke dat zijn, wil hij niet op vooruit lopen. Maar de gemiddelde snowboarder en skiër gaat wel degelijk iets merken van de overname, zo zegt hij.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen