koor, repeteren, buiten, buitenlucht, zingen (stock)

Advies voor zangkoren: repeteren in buitenlucht kan weer

Het was niet helemaal duidelijk afgelopen dagen maar het dringende advies van de Rijksoverheid om voorlopig niet samen te zingen, geldt vanaf zaterdag niet meer voor koorrepetities in de buitenlucht.

Koor demonstreert (27 nov 2020)
Zangkoor houdt demonstratie om wél te mogen zingen

Een opmerkelijke demonstratie vrijdagavond in Beek: de Limburgse Koorschool Cantarella voert actie. En omdat de koorschool een demonstratie heeft georganiseerd mag er wél gezongen worden.

Sfeerconcert, kerstconcert 2018 station Venlo
Kerstconcerten zorgen voor sfeer op stations

De kerstsfeer wordt in december op Limburgse stations verspreid door verschillende koren die er voor een concert zorgen.

Bed side Singers (13 nov 2019)
Bedside Singers bieden troost aan bed in laatste dagen

Een groep enthousiaste zangers en zangeressen gaat binnenkort zingen aan het bed van mensen die in hun laatste fase van het leven zitten.

Koor uit Weert wordt Europees kampioen in Zweden

Het Weertse koor Giocoso is zaterdag Europees kampioen geworden tijdens de European Choir Games in Zweden.

EO-programma Nederland Zingt voor het eerst in Limburg

Voor het eerst is het EO-programma Nederland Zingt neergestreken in Limburg.

Geen fles wijn, maar muzikaal bedankje voor bisschop

Het gelegenheidskoor dat optreedt tijdens de afscheidsviering van monseigneur Frans Wiertz, vormt een muzikaal dankjewel namens de Limburgse Gregoriusverenigingen.

Eerste repetitie gelegenheidskoor voor afscheid bisschop

Zo'n 30 koorzangers uit de hele provincie zijn maandagavond voor het eerst bij elkaar om liederen in te studeren voor de afscheidsmis van bisschop Frans Wiertz.

Bisdom zoekt koorleden voor gelegenheidskoor

Het Bisdom in Roermond is op zoek naar koorleden voor een speciaal gelegenheidskoor voor het afscheid van bisschop Wiertz.

Koor Meerssen zwaar gedupeerd door brand

De brand in een bijgebouw van de basiliek in Meerssen van afgelopen weekend heeft bijzonder vervelende gevolgen voor het Basilicakoor.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten