Te koop bord huis

Krapte woningmarkt Noord-Limburg nog jaren een probleem

Hoewel Limburgers die op zoek zijn naar een koopwoning, het nog relatief goed hebben, blijft ook de Limburgse woningmarkt de komende jaren krap.

Woningmarkt, woning, huis kopen
'Duizenden euro's zwart voor makelaar om woning te krijgen'

Wanhopige huizenzoekers bieden makelaars onder tafel soms duizenden euro's aan om zo aan een woning te komen. Ze hopen dat de makelaar dan kan zorgen dat zij het begeerde huis krijgen.

Nieuwbouw woningbouw appartement
Nieuwbouw in Limburg opnieuw op laag pitje

Limburg is net als vorig jaar de provincie met de kleinste groei in het aanbod van woningen. Er werden in 2020 een kleine 2500 nieuwbouwwoningen gebouwd, waarmee het aantal beschikbare woningen met 0,5 procent steeg.

Economen: 'Huizenprijzen in Limburg minst gestegen'

Heb je het afgelopen jaar in Limburg een huis gekocht? Dan heb je waarschijnlijk een goede deal gesloten. In onze provincie zouden de huizenprijzen in 2017 namelijk het minst zijn gestegen.

Zevenhonderd extra huurwoningen nodig in Parkstad

De komende vier jaar zijn zevenhonderd extra huurwoningen nodig in Parkstad. Dat terwijl er teveel koopwoningen zijn. Die zouden woningcorporaties moeten gaan verhuren.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten