Overslaan en naar de inhoud gaan

Koopmans voelt weinig voor herindeling Noord-Limburg

Geplaatst opvrijdag 10 november 2017 - 16:50

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans voelt er niks voor om met alle acht Noord-Limburgse gemeenten te gaan praten over wat er bestuurlijk wel of niet goed gaat. Laat staan over een eventuele herindeling.

"Ik heb de afgelopen dagen rondgebeld, maar zie er geen enkele aanleiding voor", zo zei Koopmans in het Limburgs Parlement op mondelinge vragen van GroenLinks-statenlid Andy Rossel.

Onvrede
Die heeft het idee dat de ontevredenheid over de samenwerking in Noord-Limburg toeneemt. Rossel wijst onder meer naar recente kritische uitspraken van burgemeester Peter de Koning van Gennep.
Die vindt dat Gennep zich misschien beter op het Land van Cuijk kan gaan richten dan op Noord-Limburg.

Lees ook: Herindeling Noord-Limburg mogelijk opnieuw op de agenda

Huwelijk
Maar volgens gedeputeerde
Koopmans wordt daar verschillend over gedacht in de Gennepse politiek. Hij benadrukte wel dat, net als in een huwelijk, de liefde van twee kanten moet komen bij een samenwerking. "Het dansen van een goede tango kan helpen. Welke passies deel je, wat wil je samen doen en wat niet", aldus Koopmans.

Uitgestoken hand
In een gesprek met Mook en Middelaar, Gennep en Bergen wil hij 'de open houding en uitgestoken hand' van het provinciebestuur benadrukken om goede projecten te ondersteunen.
Overigens zei Koopmans geen probleem te hebben met samenwerking met Brabantse gemeenten vlak over de provinciegrens. "Het zou volstrekt belachelijk zijn als we samenwerking in de Euregio wel zien zitten en met Brabantse gemeenten niet".

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen