Overslaan en naar de inhoud gaan

Koopmans voelt weinig voor herindeling Noord-Limburg

Geplaatst opvrijdag 10 november 2017 - 16:50

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans voelt er niks voor om met alle acht Noord-Limburgse gemeenten te gaan praten over wat er bestuurlijk wel of niet goed gaat. Laat staan over een eventuele herindeling.

"Ik heb de afgelopen dagen rondgebeld, maar zie er geen enkele aanleiding voor", zo zei Koopmans in het Limburgs Parlement op mondelinge vragen van GroenLinks-statenlid Andy Rossel.

Onvrede
Die heeft het idee dat de ontevredenheid over de samenwerking in Noord-Limburg toeneemt. Rossel wijst onder meer naar recente kritische uitspraken van burgemeester Peter de Koning van Gennep.
Die vindt dat Gennep zich misschien beter op het Land van Cuijk kan gaan richten dan op Noord-Limburg.

Lees ook: Herindeling Noord-Limburg mogelijk opnieuw op de agenda

Huwelijk
Maar volgens gedeputeerde
Koopmans wordt daar verschillend over gedacht in de Gennepse politiek. Hij benadrukte wel dat, net als in een huwelijk, de liefde van twee kanten moet komen bij een samenwerking. "Het dansen van een goede tango kan helpen. Welke passies deel je, wat wil je samen doen en wat niet", aldus Koopmans.

Uitgestoken hand
In een gesprek met Mook en Middelaar, Gennep en Bergen wil hij 'de open houding en uitgestoken hand' van het provinciebestuur benadrukken om goede projecten te ondersteunen.
Overigens zei Koopmans geen probleem te hebben met samenwerking met Brabantse gemeenten vlak over de provinciegrens. "Het zou volstrekt belachelijk zijn als we samenwerking in de Euregio wel zien zitten en met Brabantse gemeenten niet".

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen