Overslaan en naar de inhoud gaan

Koopmans voelt weinig voor herindeling Noord-Limburg

Geplaatst opvrijdag 10 november 2017 - 16:50

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans voelt er niks voor om met alle acht Noord-Limburgse gemeenten te gaan praten over wat er bestuurlijk wel of niet goed gaat. Laat staan over een eventuele herindeling.

"Ik heb de afgelopen dagen rondgebeld, maar zie er geen enkele aanleiding voor", zo zei Koopmans in het Limburgs Parlement op mondelinge vragen van GroenLinks-statenlid Andy Rossel.

Onvrede
Die heeft het idee dat de ontevredenheid over de samenwerking in Noord-Limburg toeneemt. Rossel wijst onder meer naar recente kritische uitspraken van burgemeester Peter de Koning van Gennep.
Die vindt dat Gennep zich misschien beter op het Land van Cuijk kan gaan richten dan op Noord-Limburg.

Lees ook: Herindeling Noord-Limburg mogelijk opnieuw op de agenda

Huwelijk
Maar volgens gedeputeerde
Koopmans wordt daar verschillend over gedacht in de Gennepse politiek. Hij benadrukte wel dat, net als in een huwelijk, de liefde van twee kanten moet komen bij een samenwerking. "Het dansen van een goede tango kan helpen. Welke passies deel je, wat wil je samen doen en wat niet", aldus Koopmans.

Uitgestoken hand
In een gesprek met Mook en Middelaar, Gennep en Bergen wil hij 'de open houding en uitgestoken hand' van het provinciebestuur benadrukken om goede projecten te ondersteunen.
Overigens zei Koopmans geen probleem te hebben met samenwerking met Brabantse gemeenten vlak over de provinciegrens. "Het zou volstrekt belachelijk zijn als we samenwerking in de Euregio wel zien zitten en met Brabantse gemeenten niet".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen