Overslaan en naar de inhoud gaan

Koopmans: 'Vluchtelingenopvang ordentelijk verlopen'

Geplaatst opwoensdag 23 december 2015 - 18:40

De opvang van vluchtelingen in Limburg is ordentelijk verlopen. Dat zegt gedeputeerde Ger Koopmans woensdagavond in het programma AvondGasten.

Daarin blikt hij terug op de vluchtelingenstroom het afgelopen jaar.

Discussies
"Het is interessant gezien de dicusssies die er zijn geweest op verschillende plekken, dat alles zo goed is verlopen. In Weert is toch een enorm groot asielzoekerscentrum gevestigd het afgelopen jaar. En ook in Venlo, waar het AZC eigenlijk al gesloten was, zijn opnieuw een aanzienlijk aantal vluchtelingen opgevangen. Zonder problemen, en dat is mooi", zegt Koopmans.

Gemengde gevoelens
Koopmans vindt het ontzettend knap dat zowel bestuurders als bevolking, ondanks dat er ook gemengde gevoelens waren, moeilijke besluiten met elkaar hebben kunnen oplossen. .

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA: extra geld naar Limburg voor opvang
Provincie en gemeenten starten vluchtelingenplatform
Twintig plekken in Limburg geschikt voor asielopvang
Burgemeester Weert uit kritiek op communicatie COA
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen