Overslaan en naar de inhoud gaan

Koopmans gaat door als gedeputeerde

Geplaatst opdonderdag 7 januari 2021 - 17:29

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans blijft aan de slag als gedeputeerde.

Hij heeft dat besloten na tijdens de kerstdagen de situatie op een rijtje te hebben gezet nu er een provinciale parlementaire enquête komt naar zijn integriteit en handelen rond een inmiddels afgeblazen hoogwater project in Venlo.

Lees ook: Ger Koopmans: Veel om over na te denken onder de kerstboom

"Ik treed met open vizier de enquête tegemoet", aldus Koopmans. "Ook ik wil antwoord op allerlei vragen die in december in het debat in het Limburgs Parlement zijn gesteld."

Zwaar middel
Op 20 december besloot het Limburgs Parlement met 26 tegen 21 stemmen om voor het eerst het zware middel van een provinciale enquête in te zetten. Daarbij kunnen mensen onder ede worden gehoord.

Baggerbedrijf
Koopmans behield bij zijn aantreden als gedeputeerde in juni 2014 tot en met oktober 2017 zijn commissariaat bij baggerbedrijf Terraq, met instemming van het Limburgs Parlement.

Daarbij werd afgesproken dat hij zich niet zou bemoeien met beraadslagingen en besluitvorming over ontgrondingen.

Maar in het geval van het hoogwater project - waar Terraq tegen was - bestaat daarover nog steeds twijfel bij een meerderheid van het Limburgs Parlement.

Een parlementaire enquête is in hun ogen de enige manier om de waarheid boven tafel te krijgen.

Aanpak
Vrijdag komt het presidium - de vergadering van fractievoorzitters - bij elkaar om verder te praten over hoe de enquête moet worden aangepakt.

Ook bestaat er een gerede de kans dat besloten wordt welke statenleden zitting nemen in de commissie die de enquête gaat uitvoeren en wie de voorzitter wordt.

Alle 12 partijen in het Limburgs Parlement mogen een lid leveren voor de enquêtecommissie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen