Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Koopmans: 'Declaraties van gedeputeerden moet transparant'

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2015 - 11:49

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans vindt dat er niks meer zwart moet worden gemaakt in de declaraties van gedeputeerden.

Wel kan het soms om privacy- of zakelijke redenen nodig zijn om de namen weg te laten van degenen met wie je eet, zegt de gedeputeerde.

Eindbedrag
Een week geleden ontstond consternatie toen bleek dat het provinciebestuur alleen nog het eindbedrag van een gedeclareerde bon laat zien en de rest weglakt.
Dat was een besluit van het vorige college van gedeputeerde staten.

Declaraties
Dat gebeurde in het kielzog van de affaire rond VVD-Tweede Kamerlid Mark Verheijen uit Venlo. Die moest aftreden omdat hij in zijn tijd als gedeputeerde een aantal onjuiste declaraties had ingediend.

Transparantie
Maar volgens gedeputeerde Koopmans heeft het nieuwe provinciebestuur al een paar weken geleden besloten dat het anders moet. Daarbij staat transparantie voorop, zegt hij.
Samen met het Limburgs Parlement wordt bekeken hoe die nieuwe regeling er precies uit gaat zien.

Geen probleem
Volgens Koopmans heeft het nieuwe provinciebestuur van CDA, SP, VVD, D66 en PvdA er helemaal geen probleem mee om weer terug te gaan naar meer openheid over declaraties van gedeputeerden.

Lees ook: Provincie censureert declaraties uit angst voor affaire.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aangifte Verheijen naar landelijk parket
Raymond Knops uit zware kritiek op PvdA en Mark Verheijen
Van Helvert aan Verheijen:'Wat doe je daar eigenlijk?'
CDA stelt vragen aan Plasterk over bewaren van agenda's
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen