Overslaan en naar de inhoud gaan

Kookpunt in Maastrichtse familievete: 'Spelen eigen rechter'

Geplaatst opwoensdag 12 augustus 2020 - 18:04

Twee gekende Maastrichtse families liggen al even met elkaar overhoop en justitie denkt dat dit heeft geleid tot het bewust inrijden op twee mannen. De aanklager wil nu anderhalf jaar cel voor Jerrel M. (22).

Jerrel is de zoon van William, die op zijn beurt een langlopend conflict heeft met de Maastrichtse familie K.

Lees ook: Zes jaar celstraf voor leider Maastrichtse boevenbende

Eigen rechter
Aanklager Joep Timmermans denkt dat beide families hun vete zelf wilden oplossen. "Het is heel duidelijk dat een schietpartij bij caf├ę Royal in Maastricht het startpunt van dit conflict is. Op 27 januari 2019 is die schietpartij, op 24 februari is er in die zaak een huiszoeking bij William M." Vervolgens zouden William en de zijnen hebben gedacht dat de familie K. de politie getipt heeft.

"En drie dagen na die doorzoeking gaan Jerrel, Justin en hun vader William verhaal halen bij de familie K.", schetste aanklager Timmermans. "Ze wilden eigen rechter spelen."

Blinde paniek
Wat er precies is gebeurd in het paadje tussen de Friezenlaan en de Frankenstraat, is onduidelijk. Er bestaan verschillende versies. Justitie en de familie K. zeggen dat Jerrel bewust op Michel en Wim K. is ingereden met zijn auto. Jerrel zegt op zijn beurt dat Michel op hem had geschoten, dat hij in blinde paniek de auto pakte, maar dat hij niet bewust op iemand is ingereden.

Lees ook: Schietpartij na ruzie in Maastricht: trio opgepakt

Flinke straf
Aanklager Timmermans ziet te weinig bewijs voor poging tot doodslag, maar eiste woensdag toch achttien maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij zette in op een dubbele poging van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. "Het slepende conflict tussen twee families leidt tot dit soort excessen. Er vallen twee slachtoffers te betreuren. Dan is een flinke straf op zijn plaats."

Volgens Timmermans is ook niet bewezen dat er daadwerkelijk is geschoten in het paadje. "Dat is uitgebreid onderzocht. De zaak tegen Michel K. is geseponeerd."

Nooit politie
Advocate Gita Biesmans, die Jerrel bijstaat, ziet geen bewijs voor strafbare feiten. Ze gaat dan ook voor volledige vrijspraak. Mocht de rechter daar niet in meegaan, pleit ze voor noodweer. "Er werd op Jerrel, zijn broer en zijn vader geschoten. Hij stond doodsangsten uit. Deze familie belt nooit de politie. Nooit. Nu deden ze dat wel. Dat zegt wel iets."

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen