Overslaan en naar de inhoud gaan

Kookboekenschrijfster Netty Engels krijgt Jo Hansenprijs

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 15:25

De Limburgse kookboekenschrijfster Netty Engels uit Thull ontvangt 19 juni de Jo Hansenprijs voor Volkscultuur.

Gouverneur Bovens reikt de prijs uit op het stadhuis van Roermond.

Recepten
Samen met haar man Will Engels heeft Engels afgelopen jaren zo'n veertig boeken uitgebracht met recepten en uitleg over eettradities uit Limburg. Het tweetal wordt gezien als het beroemdste kook- en bakduo van de provincie.

Volkscultuur
De Jo Hansenprijs wordt driejaarlijks uitgereikt aan een vereniging, instelling of persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de Limburgse volkscultuur. De prijs is genoemd naar Roermondenaar Jo Hansen heeft veel betekend voor de volkscultuur in de beide Limburgen en bestaat uit een ring met het stadswapen van Roermond, een geldbedrag van 750 euro en een oorkonde.

Eerdere winnaars van de Jo Hansenprijs voor Volkscultuur waren Paul Weelen, de beide harmonieën van Thorn, Heemkundevereniging Roerstreek, Frans Boermans, Frans Pollux en Jack Poels.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen