Overslaan en naar de inhoud gaan

Kookboekenschrijfster Netty Engels krijgt Jo Hansenprijs

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 15:25

De Limburgse kookboekenschrijfster Netty Engels uit Thull ontvangt 19 juni de Jo Hansenprijs voor Volkscultuur.

Gouverneur Bovens reikt de prijs uit op het stadhuis van Roermond.

Recepten
Samen met haar man Will Engels heeft Engels afgelopen jaren zo'n veertig boeken uitgebracht met recepten en uitleg over eettradities uit Limburg. Het tweetal wordt gezien als het beroemdste kook- en bakduo van de provincie.

Volkscultuur
De Jo Hansenprijs wordt driejaarlijks uitgereikt aan een vereniging, instelling of persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de Limburgse volkscultuur. De prijs is genoemd naar Roermondenaar Jo Hansen heeft veel betekend voor de volkscultuur in de beide Limburgen en bestaat uit een ring met het stadswapen van Roermond, een geldbedrag van 750 euro en een oorkonde.

Eerdere winnaars van de Jo Hansenprijs voor Volkscultuur waren Paul Weelen, de beide harmonieën van Thorn, Heemkundevereniging Roerstreek, Frans Boermans, Frans Pollux en Jack Poels.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen