Overslaan en naar de inhoud gaan

Konvooi wieken voor windpark Weert gestrand

Geplaatst opmaandag 15 november 2021 - 21:43

Een eerste konvooi met drie wieken voor de aanleg van een windpark in Weert, is door de kolossale afmetingen in de nacht van zondag op maandag gestrand.

De diepladers die de wieken met een lengte van 70 meter vervoerden, bleven rond 3:00 uur steken in een bocht op de Schoordijk in Weert.

Greppel gedicht
Hoewel het transport grondig was voorbereid, bleek de bocht net iets te krap. Met de inzet van een graafmachine is maandag bij daglicht een naastgelegen greppel gedicht met zand en voorzien van rijplaten. Het biedt de diepladers de kans om in de nacht van maandag op dinsdag tussen 1:00 en 3:00 het transport verder uit te voeren.

Het windpark wordt langs de snelweg A2 gebouwd. Het gaat om drie windturbines van 200 meter hoog. Een bezwaar tegen de bouw werd twee jaar geleden door de Raad van State afgewezen.

Lees ook: Raad van State wijst protest tegen Windpark Weert af

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen