Overslaan en naar de inhoud gaan

Koninklijke onderscheiding op straat: 'Heel verdrietig'

Geplaatst opzondag 29 april 2018 - 19:02

Tot zijn grote verbazing vond Maastrichtenaar Peter Nillesen (86) vrijdag een Koninklijke onderscheiding op straat. Hij is op zoek naar de eigenaar van het lintje.

Nillesen lijkt zijn huiswerk te hebben gedaan. "Het kruisje op de onderscheiding is zo'n 35 millimeter groot, dus dan is het voor een lid van Oranje Nassau en niet voor een zogeheten ridder."

Meneer van calamiteiten
De tachtiger heeft zijn bijzondere vondst gemeld bij de gemeente Maastricht. "Ik heb ze gebeld, maar er was niemand. Ja, een meneer van de calamiteiten. Die heeft me verteld dat ze dat ding maandag komen ophalen." Nillesen gelooft dat iemand naarstig op zoek is naar de onderscheiding. "Diegene heeft een heel verdrietig weekend gehad, denk ik zo."

Leuke reacties
Nillesen vond het lintje op de Markt, waar hij genoot van een kop koffie. "Het lag aan mijn voeten. Ik heb 'm even opgespeld, voor de foto. Kreeg ik meteen een hele hoop leuke reacties. 'Gefeliciteerd meneer', zeiden voorbijgangers. Dat was wel grappig. Ik ben nu vooral heel benieuwd wie de onderscheiding is verloren."

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV