Grenscontrole A67 Venlo, Marechaussee (25 mei 2020)

Profileren Marechaussee geen discriminatie

De Koninklijke Marechaussee maakt zich niet schuldig aan etnisch profileren bij het controleren van mensen die Nederland willen binnenkomen. Marechaussees mogen huidskleur meewegen bij de beslissing om iemand aan de grens uit een rij te halen en te controleren.

snelheidsduivel A76 - 11 sep 2021
Snelheidsduivel betrapt met 266 km/u op A76

Een 33-jarige automobilist uit Echt-Susteren is vrijdagavond door de Koninklijke Marechaussee betrapt toen hij met ruim 266 kilometer per uur over de A76 reed.

Duitse grens
Controle op coronabewijs bij Belgische en Duitse grens

Reizigers die vanuit Belgiƫ en Duitsland terug naar Nederland reizen kunnen vanaf zondag steekproefsgewijs gecontroleerd worden op hun coronabewijs.

marechaussee
Marechaussee sluit controles grensregio Duitsland niet uit

De Koninklijke Marechaussee sluit steekproefsgewijze controles bij de Duitse grens vanaf zondag niet uit, meldt een woordvoerder.

stock paspoort Belgiƫ
Meerdere arrestaties voor identiteitsfraude en witwassen

Tijdens meerdere controles heeft de Koninklijke Marechaussee deze week in Limburg zes personen opgepakt voor identiteitsfraude en witwassen.

Marechaussee
Celstraffen voor crystal meth-vondst in Blerick

De vondst van ruim drie kilo crystal meth in Blerick heeft twee Italiaanse Zwitsers een forse gevangenisstraf opgeleverd.

Gevangenis (16 dec 2019)
Man (44) net vrij en weer aangehouden in Maastricht

Een 44-jarige man, die net op vrije voeten was na het uitzitten van een gevangenisstraf, is zondag in Maastricht door de Koninklijke Marechaussee aangehouden.

Marechaussee vindt hennep in auto in Heerlen (14 jun 2021)
Marechaussee vindt hennep en 9000 euro in auto

Een 38-jarige Duitser is afgelopen woensdag door de Koninklijke Marechaussee in Heerlen in de boeien geslagen, omdat hij verdacht wordt van witwassen en drugshandel.

Handboeien arrestant aanhouding politie (stock)
Busje met vreemdelingen op A2: bestuurder opgepakt

De politie en de Koninklijke Marechaussee hebben donderdagavond op de A2 ter hoogte van Elsloo een Duitser opgepakt, die zeven vreemdelingen vervoerde in een busje.

Koninklijke Marechaussee
Marechaussee plukt man met 24 jaar celtegoed van A67

De Koninklijke Marechaussee heeft maandag op de A67 bij Venlo een man aangehouden die door Turkije gezocht werd. Hij zou nog 24 jaar gevangenisstraf uit moeten zitten vanwege verschillende misdrijven.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten