afhaalmaaltijd afhalen eten stockfoto (19 okt 2020)

Iets meer eetgelegenheden bieden thuismaaltijden aan

Het aantal eetgelegenheden in Limburg dat tijdens de huidige, gedeeltelijke lockdown een bezorg- en/of afhaalservice aanbiedt, is gestegen ten opzichte van de horecasluiting in het voorjaar.

Horeca eten en drinken restaurant café
'Meeste besmettingen niet in horeca, maar in thuissituatie'

De strengere maatregelen in de horeca worden wisselend ontvangen. Limburgse horecabazen hebben begrip, maar vragen zich af waarom de nadruk wederom op hun sector ligt. Vooral omdat de meeste besmettingen in thuissituaties plaatsvinden.

mondkapjes horeca
KHN staat positief tegenover mondkapjesplicht

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) staat positief tegenover een mogelijke mondkapjesplicht in de horeca.

verplichte horecasluiting, leeg terras (stock)
Horecabond naar rechter om coronamaatregelen

De horecabranche stapt naar de rechter om de Nederlandse overheid te dwingen de coronamaatregelen in de horeca te versoepelen.

verplichte horecasluiting, leeg terras (stock)
'Bijna helft horeca technisch failliet'

Veel horecaondernemers willen stoppen met hun zaak of vrezen een faillissement. Dat zegt branche-organisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) woensdag.

Terras Heerlen 1 jun 2020
Horeca: 'Hef coronaregels voor terrassen direct op'

De coronamaatregelen op terrassen moeten onmiddellijk van de baan. Daarvoor pleit Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Velden terrasopening (1 juni 2020)
Koninklijke Horeca helpt ondernemers met coronaboetes

Koninklijke Horeca Nederland roept ondernemers op om zich te melden als ze een coronaboete hebben gekregen. De uitnodiging volgt een dag na de demonstratie op de Dam in Amsterdam.

Terras horeca Heerlen (5 mei 2020)
Horeca telt af naar 1 juni maar zit nog vol vragen

De Limburgse horeca is driftig aan het aftellen tot de klok op maandagmiddag 1 juni 12:00 uur slaat, en de café's, restaurants en terrassen weer openen.

Terras Vrijthof Vogelstruys
Venray, Maastricht, Valkenburg, Horst praten over terrassen

Venray, Maastricht, Valkenburg en Horst aan de Maas willen meedenken om de terrassen voor horeca-ondernemers uit te breiden.

Terras leeg Heerlen horeca (5 mei 2020)
Limburgse horeca wacht in spanning af

Cafés en restaurants wachten met spanning af wat het kabinet gaat besluiten. De geruchten gaan dat in elk geval de terrassen op 1 juni weer open mogen. Duidelijkheid is er nog niet, maar hoe denkt de horeca er over?

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten