Overslaan en naar de inhoud gaan

Koninklijke Horeca helpt ondernemers met coronaboetes

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 22:07

Koninklijke Horeca Nederland roept ondernemers op om zich te melden als ze een coronaboete hebben gekregen. De uitnodiging volgt een dag na de demonstratie op de Dam in Amsterdam.

"Het voelt, zeker na maandag, als onrecht", zegt Dirk Beljaarts, directeur van de Koninklijke Horeca Nederland in het L1-programma AvondGasten: Corona Limburg.

Onrechtvaardig
De juristen van Koninklijke Horeca Nederland gaan hun leden bijstaan in een mogelijke procedure tegen de boete. Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland, ziet duidelijk perspectief na het gedogen van de drukte op de Dam maandagmiddag.

Voor Beljaarts voelt het onrechtvaardig dat horecaondernemers worden beboet, terwijl een demonstratie met duizenden mensen mag doorgaan waar de anderhalvemeterregel niet werd gerespecteerd. Hij onderneemt daarom actie: "Wij gaan komende week een uitvraag doen bij onze leden om iedereen die een boete heeft gekregen of nog gaat krijgen te ondersteunen. Wij willen dat juridische traject overnemen om ook jurisprudentie te creëren. Het voelt als onrecht. En dat heeft zeker ook te maken met wat er gisteren gebeurd is op De Dam in Amsterdam".Demonstratie
Beljaarts, die in Maastricht woont, kreeg de afgelopen 24 uur veel telefoontjes na de demonstratie in Amsterdam: "De ondernemers die ik aan de lijn heb gehad waren niet blij, er werd niet best gereageerd. Het is ervaren als een klap in het gezicht van de horecaondernemers, en dan zeg ik het nog netjes. En niet alleen van de horecaondernemers maar van iedereen die zich zo aan de regels heeft gehouden. Dit is gewoon niet uit te leggen. Daar hoeven we geen doekjes om te winden."

Maandagmiddag waren er zo'n 5000 betogers samen in de hoofdstad om te protesteren tegen racistisch politiegeweld in de Verenigde Staten. Dinsdag werd eenzelfde demonstratie gehouden in Den Haag, woensdag in Rotterdam.

De Maastrichtse advocaat Theo Hiddema, Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie, sprak over rechtsongelijkheid. Om die reden vroeg Hiddema minister Grapperhaus om alle lopende vervolgingen te staken. Grapperhaus weigerde.Tevreden
Beljaarts is wel tevreden over de heropening van de horeca: "Het is heel goed gegaan. We kunnen positief terugkijken. Veel ondernemers hebben eindelijk weer hun vaste klanten kunnen ontvangen." Toch zijn er ook zorgen bij Beljaarts: "Het weer wordt slechter, dan heb je niks aan terrassen. Dit was heerlijk. Als je maar acht personen in een café of restaurant mag ontvangen, kun je eigenlijk beter dichtblijven."

Lees ook: Kritiek op Halsema na massaal protest in Amsterdam

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen