Overslaan en naar de inhoud gaan

Koninklijke Horeca helpt ondernemers met coronaboetes

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 22:07

Koninklijke Horeca Nederland roept ondernemers op om zich te melden als ze een coronaboete hebben gekregen. De uitnodiging volgt een dag na de demonstratie op de Dam in Amsterdam.

"Het voelt, zeker na maandag, als onrecht", zegt Dirk Beljaarts, directeur van de Koninklijke Horeca Nederland in het L1-programma AvondGasten: Corona Limburg.

Onrechtvaardig
De juristen van Koninklijke Horeca Nederland gaan hun leden bijstaan in een mogelijke procedure tegen de boete. Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland, ziet duidelijk perspectief na het gedogen van de drukte op de Dam maandagmiddag.

Voor Beljaarts voelt het onrechtvaardig dat horecaondernemers worden beboet, terwijl een demonstratie met duizenden mensen mag doorgaan waar de anderhalvemeterregel niet werd gerespecteerd. Hij onderneemt daarom actie: "Wij gaan komende week een uitvraag doen bij onze leden om iedereen die een boete heeft gekregen of nog gaat krijgen te ondersteunen. Wij willen dat juridische traject overnemen om ook jurisprudentie te creëren. Het voelt als onrecht. En dat heeft zeker ook te maken met wat er gisteren gebeurd is op De Dam in Amsterdam".Demonstratie
Beljaarts, die in Maastricht woont, kreeg de afgelopen 24 uur veel telefoontjes na de demonstratie in Amsterdam: "De ondernemers die ik aan de lijn heb gehad waren niet blij, er werd niet best gereageerd. Het is ervaren als een klap in het gezicht van de horecaondernemers, en dan zeg ik het nog netjes. En niet alleen van de horecaondernemers maar van iedereen die zich zo aan de regels heeft gehouden. Dit is gewoon niet uit te leggen. Daar hoeven we geen doekjes om te winden."

Maandagmiddag waren er zo'n 5000 betogers samen in de hoofdstad om te protesteren tegen racistisch politiegeweld in de Verenigde Staten. Dinsdag werd eenzelfde demonstratie gehouden in Den Haag, woensdag in Rotterdam.

De Maastrichtse advocaat Theo Hiddema, Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie, sprak over rechtsongelijkheid. Om die reden vroeg Hiddema minister Grapperhaus om alle lopende vervolgingen te staken. Grapperhaus weigerde.Tevreden
Beljaarts is wel tevreden over de heropening van de horeca: "Het is heel goed gegaan. We kunnen positief terugkijken. Veel ondernemers hebben eindelijk weer hun vaste klanten kunnen ontvangen." Toch zijn er ook zorgen bij Beljaarts: "Het weer wordt slechter, dan heb je niks aan terrassen. Dit was heerlijk. Als je maar acht personen in een café of restaurant mag ontvangen, kun je eigenlijk beter dichtblijven."

Lees ook: Kritiek op Halsema na massaal protest in Amsterdam

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen