Overslaan en naar de inhoud gaan

Koninklijk paar neemt kijkje bij watersnood Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 15 juli 2021 - 18:20

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn donderdag aan het begin van de avond in Valkenburg aangekomen, om de hulpverleners een hart onder de riem te steken.

Het bezoek was niet aangekondigd.

Video: L1

Inwoners
Het koninklijk paar werd verwelkomd door gouverneur Johan Remkes. In Valkenburg spraken ze onder meer met getroffen inwoners en ondernemers. Ook namen ze een kijkje in de noodopvang, waar geëvacueerden zijn ondergebracht.

Zwaarst getroffen
Valkenburg is op dit moment de zwaarst getroffen plek in Limburg. Een groot deel van het centrum staat blank doordat de Geul buiten haar oevers is getreden. Verschillende panden zijn onbereikbaar, omdat het water met grote kracht door de straten stroomt. Ongeveer 700 adressen zitten bovendien zonder elektriciteit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen