Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningspaar viert Koningsdag 2022 in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 28 september 2021 - 15:09

De leden van het koninklijk gezin wonen op 27 april 2022 de viering van Koningsdag bij in Maastricht.

Dat maakt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekend.

Alternatief
In 2020 zou de viering van Koningsdag ook in Maastricht plaatsvinden. Door de destijds geldende coronamaatregelen kon het bezoek toen niet doorgaan. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht is content: "De Koning heeft toen gezegd: 'Wat in het vat zit, verzuurt niet.' Als Maastricht zijn we heel blij dat hij zich aan die woorden houdt. Zeker na de vreselijke coronaperiode kijkt Maastricht uit naar de verjaardag van de Koning. We zijn wel weer toe aan een feestje."

Lees ook: Zo vaak waren Willem-Alexander en Máxima al in Limburg

Leef Maastricht
De draaiboeken van 2020 zijn bewust bewaard gebleven. Het thema van Koningsdag 2022 is namelijk 'Leef Maastricht!' Dat thema stond eigenlijk voor 2020 gepland. 'Leef Maastricht' staat voor alles wat Maastricht en de regio kenmerkt en is tevens een woordspeling naar het Maastrichts dialect, waarin het 'Lief Maastricht' betekent. "In grote lijnen blijft het dus hetzelfde, natuurlijk zal er her en der nog wat veranderd worden", zegt Penn.

Video L1

Lees ook: Penn blikt terug op Koningsdag: 'Heel tevreden

Innovatie versus traditie
"De Koning zal een bijzonder programma te zien krijgen in Maastricht. Het programma vertelt een verhaal van innovatie en traditie, dat door alle Maastrichtenaren wordt verteld, dwars door alle lagen van de bevolking, en ongeacht de vele achtergronden van de bewoners. Dat maakt Maastricht uniek: sociaal en saamhorig, met alle Maastrichtenaren, maar ook met het prachtige Heuvelland en de Euregio om ons heen", licht burgemeester Penn het thema toe.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen