Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningspaar strijkt neer in Conservatorium Maastricht

Geplaatst opdinsdag 3 maart 2020 - 9:47

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima houden het jaarlijkse Koningsdagconcert op 6 april in het Conservatorium in Maastricht.

Het concert wordt georganiseerd voor genodigd publiek dat betrokken is bij de organisatie van Koningsdag in de stad.

Line-up
Tijdens het concert staat componist Ludwig van Beethoven centraal. Het is 250 jaar geleden dat hij werd geboren. Naast scholieren uit Maastricht en oud-studenten van het conservatorium uit die stad treden ook het Dudok Kwartet, pianisten Olga Pastjenko en Enrico Pace, violiste Liza Ferschtman en een blaasoctet onder leiding van Eric Hoeprich en Teunis van der Zwart op. Celliste Ella van Poucke en pianist Nicolas van Poucke treden op met hun broer, danser Timothy. Het concert wordt gepresenteerd door musicoloog Floris Kortie.

Lees ook: Koning bedankt Maastricht met concert

Idee van Beatrix
Het concert, naar initiatief van voormalig koningin Beatrix en Prins Claus, vindt traditiegetrouw plaats voorafgaand aan Koningsdag. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar Koningsdag wordt gehouden.

Het Koningsdagconcert wordt op 27 april om 20:30 uur uitgezonden op NPO2.

Lees meer over Koningsdag

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen