Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningspaar strijkt neer in Conservatorium Maastricht

Geplaatst opdinsdag 3 maart 2020 - 9:47

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima houden het jaarlijkse Koningsdagconcert op 6 april in het Conservatorium in Maastricht.

Het concert wordt georganiseerd voor genodigd publiek dat betrokken is bij de organisatie van Koningsdag in de stad.

Line-up
Tijdens het concert staat componist Ludwig van Beethoven centraal. Het is 250 jaar geleden dat hij werd geboren. Naast scholieren uit Maastricht en oud-studenten van het conservatorium uit die stad treden ook het Dudok Kwartet, pianisten Olga Pastjenko en Enrico Pace, violiste Liza Ferschtman en een blaasoctet onder leiding van Eric Hoeprich en Teunis van der Zwart op. Celliste Ella van Poucke en pianist Nicolas van Poucke treden op met hun broer, danser Timothy. Het concert wordt gepresenteerd door musicoloog Floris Kortie.

Lees ook: Koning bedankt Maastricht met concert

Idee van Beatrix
Het concert, naar initiatief van voormalig koningin Beatrix en Prins Claus, vindt traditiegetrouw plaats voorafgaand aan Koningsdag. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar Koningsdag wordt gehouden.

Het Koningsdagconcert wordt op 27 april om 20:30 uur uitgezonden op NPO2.

Lees meer over Koningsdag

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen